Fructele caracterului

0 Comentează
Share:

Desigur titlul acestui articol vă stârnește curiozitatea și vă ridică cel puțin întrebarea:

Cum și caracterul poate să facă fructe? Da, după cum găsim pe paginile Sfintei Scripturi, în Evangheliile din Noul Testament, în învățătura dată de Isus Hristos, care zice despre oameni că-i veți cunoaște după roadele lor. Ce vroia să spună prin aceasta?

Copilași voi știți care sunt fructele caracterului sfințit de Duhul lui Dumnezeu?

Mi-a plăcut să găsesc pentru copilași timpul necesar pentru realizarea unui joc care are la bază chiar textul din Galateni 5, 22-23 unde aflăm despre roadele Duhului Sfânt în caracterul creștinului.

Fructele caracterului - Roadele Duhului Sfânt

În fotografia atașată acestui articol este jocul pe care l-am făcut pentru voi copilași, jocul pomului roditor din care să adunăm roadele sfinte și să le păstrăm ca pe cele mai de preț fructe, ca-n povestea cu Prâslea și merele de aur pentru care fii regelui aveau de dus o muncă serioasă de păzire a copacului și apoi de luptă cu balaurul care furase din fructele pomului valoros, pentru a întoarce tatălui lor ceea ce fusese furat.

Haideți să vedem, dragi copilași, care sunt cele 9 roade sfinte, căci fiecare creștin trebuie să le culeagă din caracterul lui și zilnic este necesar să țină privirea ațintită la Căpetenia desăvârșirii, care este Hristos Domnul pentru a avea roadele acestea.

Roadele Duhului Sfânt - joc despre fructele caracterului creștinÎn instrucțiunile jocului se menționează că fiecărui fruct îi corespunde o culoare (fructele din pomul desenat sunt scrise pe cerculețe colorate diferit, adunând și grupând literele existente pentru fiecare culoare în parte veți descoperi care sunt cele 9 fructe sfinte).

Aveți maximum 15 - 20 de minute pentru a afla denumirea fiecărui fruct valoros!

Iată care sunt fructele unui caracter sfințit de Duhul lui Dumnezeu: dragostea, bucuria, pacea, bunătatea, îndelunga răbdare, facerea de bine, înfrânarea poftelor, blândețea și credincioșia.

Succes la păzirea acestor fructe deosebit de prețioase!