Fructe și legume – 5 activități didactice

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Astăzi fructele și legumele vor fi subiectul nostru de învățare prin joc, desen, modelaj cu plastilină, bricolaj, quilling și creație de versuri.

Copilași să vă alăturați și voi, căci ne vom juca cu fructe și legume și va fi chiar distactiv!!!

Să înceapă joaca!

Legume și fructe

1. Desen cu fructe și legume

Iată ce bine arată fructele și legumele desenate de copilași! Fie că sunt făcute pe asfalt sau pe hârtie, fructele și legumele desenate de copilași sunt chiar frumoase.

Desen cu legume și fructe

2. Fructe și legume – modelaj din plastilină

Copiilor le place să modeleze din plastilină fel de fel de forme, așa că au fost experți în a face fructe și legume din plastilină de culori diverse: morcovi, căpșuni, mere, banane, portocale, fructe de pădure, ardei și altele.

Fetița cu un coș cu fructe

3. Fructe și legume – decorațiuni

Toți copii și adulții au fost încântați de aceasta activitate didactică și bucuria a fost și mai mare când și-au folosit creativitatea pentru realizarea unor aranjamente drăguțe cu fructe, legume și chiar și semințe.

Decor fructiera cu fructe

 

4. Alfabet cu fructe și legume – creație de versuri

Fructele și legumele aduc multiple beneficii pentru sănătatea omului, dar au fost dintotdeauna o sursă grozavă de inspirație pentru artiști atât în pictură, cât și în muzică și poezie. M-am străduit și eu să gândesc în versuri un alfabet cu fructe și legume și acesta se găsesște scris în articolele:

Alfabet cu fructe

Alfabet cu legume și plante aromatice

 

5. Fructe și legume – quilling

Și arta quilling pentru creațiile de fructe și legume s-a dovedit foarte atractivă în rândul copiilor și adulților.

Fruct quilling

 

În imaginea de mai sus se poate vedea frumos realizat un tablou cu un băiețel cu o felie de pepene în mâini, dar se pot face foarte ușor prin arta quilling-ului tot felul de legume și de fructe.