Fructe pentru îndrăgostiți

0 Comentează
Share:

Salutare tuturor! Mi-am propus să vă arăt cu această ocazie fructele desenate de Maria Panainte în tematica „Fructe pentru îndrăgostiți“ și totodată am să vă scriu câteva titluri de carte pe care este bine să le citim înainte de a spune da pentru căsătorie.

Fructe pentru îndrăgostițiVoi porni de la a vă face cunoscut un caz concret, care cu siguranță nu vă e necunoscut: Este tânără, atrăgătoare, rafinată și îl întâlnește pe el cool... plimbări cu yacht-ul, restaurante cu mâncăruri condimentate, petreceri cu torturi cu fistic și șampanie; așa trec anii pe la hotel de 5 stele până ce trece fata de 40 de ani și nu mai e nimic apoi, s-a terminat cu plimbările și cu totul...

Există foarte mulți îndrăgostiți care ajung să se arunce unul în brațele celuilalt și să consume fructul dragostei înainte de se căsători și chiar de a se cunoaște și a se respecta unul pe celălalt, după care rămâne frustrarea și... copii abandonați prin spitale și boală și nefericire.

Articolul „Fructe pentru îndrăgostiți“ este plin de talentul pentru desen al Mariei Panainte, dar și un îndemn la a privi relațiile dintre oameni cu multă seriozitate și a cântări viața din perspectiva celor 10 porunci, căci acestea ne vor feri de multe rele.

Cireșe și fluturiEști tânăr și dornic de a ieși de sub tutela mamei și a tatei și dorești să-ți construiești tu propria viață de familie...

Ești pregătit pentru aceasta?! A da ai limuzină, ai vilă cu 5 etaje și avion...

A da, pe vremuri dacă aveai căruță trasă de boi erai cineva în sat, acum nu prea mai are așa mare valoare veți zice!!!

Să fie acesta criteriul care să aprindă scânteia dragostei și să o facă să rămână pentru totdeauna aprinsă?!

Desigur e chipeș, e bogat și atent la întâlniri și apoi...

Va fi la fel de chipeș, de bogat și de atent și după ce ne căsătorim și după ce apar copii?! Dar ea?!

Ne este cunoscut tuturor că divorțul este înfloritor în zilele noastre... Ce este de făcut?!

Personal nu cred că dorești să începi o relație doar ca să se sfârșească urât!

Așadar răbdare, tact, înțelepciune, studiu de carte bună cu acest subiect, alimentație sănătoasă cu varietate de nuci, semințe, legume și fructe; dar și sport, odihnă, perseverență în a nu te dărui fizic celuilalt înainte de căsătorie oricât de demodat ți se pare acest îndemn, astfel te vei feri de multă suferință.

Căpșuni și melci îndrăgostițiAm să vă mai scriu ceva ce cu siguranță ați văzut adeseori printre tinerii așa zis îndrăgostiți: el sau ea îi întinde celuilalt propria țigară și se tot afundă în mizerie morala unul pe celălalt sau pe mai mulți și-și zic că „ ce cool a fost seara asta...”

Dar imediat cum se termină țigările caută pe altul sau pe alta...

Nu știu cum vouă, însă mie mi-au plăcut cărțile scrise de autoarea Nancy Van Pelt, precum:

  • Iubește inteligent

  • Secretele comunicării

Merită de citit și:

  • Prietenie cu intenții serioase, scrisă de dr. Kay Kuzma.

Dragi îndrăgostiți nu vă îndrăgostiți de propriile voastre defecte văzute în ceilalți!

Doriți-vă să fiți sănătoși și să aveți relații de prietenie sănătoasă!