Fructe – les fruits, fiche de travail

0 Comentează
Share:

Astăzi vreau să vă arăt cele mai frumoase fructe și legume desenate, adevărate capodopere făcute de elevii de gimnaziu, în cadrul activităților de predare - evaluare a competențelor de limbă franceză, pe care le-am susținut. Desenul și muzica sunt esențiale în învățare unei limbi străine.

 

Fructe - les fruits

Pot observa acesta chiar și la fetița mea. Ea reușește să reproducă un text de limbă străină cu mai multă ușurință, atunci când acel text este pus pe melodie. Vă recomand chiar să urmăriți cântecele în limba franceză, engleză, germană, spaniolă, rusă sau oricare altă limbă străină care vă este în studiu, ajutându-vă cu materiale de pe youtube (exemplu: chanson pour enfants: j'aime les fruits) sau google.

 

Fructele și legumele - temă excelentă pentru lecția de limbă străină

Sugestii pentu o lecție de limbă străină cu tema despre fructe și legume

  • Desen pe grupe formate din 3 - 4 elevi, colaje realizate cu scrierea în limba străină a fructului desenat, așa numitul tur al galeriei (puteți vedea desenele în galeria de mai jos).
  • Joc pe grupe: care grupă de elevi reușește să scrie cele mai multe fructe sau legume în limba străină predată la clasă.
  • Audiție, la clasă de limbă străină, a unui cântec despre fructe și legume sau a unui dialog despre prepararea unei prăjituri cu fructe (caise, mere, pere, smochine, struguri, pepene, stafide, curmale, etc.) sau a unei aperitiv cu legume (roșii, castraveți, morcovi, etc.).
  • Joc de rol: scurt dialog între reprezentanții grupelor de elevi pe tematica dată (de exemplu: Cumpărături - fructe, legume și cele mai bune semințe).
  • Exercițiu individual de lecturarea unei cărți despre fructe sau legume și prezentarea fișei de lectură în care sunt menționate datele autorului, titlul cărții și câteva propoziții în care este făcut rezumatul a ceea ce s-a citit. Mult succes!