Fructe frumoase și ingenioase - 7 idei creative și recreative

0 Comentează
Share:
Vă plac fructele? Cu siguranță aveți măcar un fruct preferat. Mie îmi plac fructele exotice, fetița mea preferă fructele de pădure, iar soțului meu îi plac fructele uscate, în special nucile.
Fructe - mere

Astăzi vă voi arăta câtă pasiune pun oamenii iubitori de frumos, în a creiona fructele preferate sau a le lucra manual ori pentru a-i face fericiți pe cei dragi prin arta culinară…

Am ales 7 idei creative și recreative cu tematica fructele, dar într-o ocazie viitoare voi prezenta în scris și sugestii creative și recreative cu tematica legume.

 

1. Fructe - desen pe hârtie

Pentru că îmi plac fructele desenate de mătușa mea, Lucia, am rugat-o să-ne mai deseneze câteva...

Fructe desenate

2. Fructe – desen pe asfalt

Fructele desenate de noi pe asfalt (un măr, o banană, ciorchine de strugure, o căpșună și o portocală) sunt foarte reușite…

Desen fructe și flori pe asfaltPot fi desenate și alte fructe după cum are fiecare inspirație, iar pornind de la acest joc distractiv și relaxant pentru copilași, putem să-i învățăm și cum se spune la respectivele fructe în limba engleză, franceză, rusă sau în oricare altă limbă srăină pe care dorim ca cei mici să o cunoască.

 

3. Fructe croșetate sau brodate

Fructele croșetate sunt frumoase...

Căpșuni croșetateSunt sigură că și vouă dragi cititoare vă plac fructele croșetate care împodobesc rochițele și fularele pentru sezonul rece sau poate șorțulețele de bucătărie decorate cu flori și fructe brodate.

 

4. Fructe quilling

Pasiunea pentru quilling poate deveni artă de lux prin exersare permanentă de noi creații, așadar veți putea vedea în continuare fruct și flori quilling.

Fruct quilling

5. Fructe modelate din plastilină

Copiilor le place mult să modeleze diverse forme de fructe sau de legume din bucăți de plastilină. Se poate vedea aceasta cu ușurință din imaginile următoare.

Fructe din plastilină

6. Fructe exotice și autohtone trase prin ciocolată din pudră de roșcove

Doriți să vă încântați prietenii sau rudele cu decorațini culinare? Nimic nu e mai simplu și eficient ca decorarea desertului cu fructe exotice sau autohtone trase prin ciocolată din pudră de roșcove.

Fructe exotice trase în ciocolată

7. Fructe uscate în glazură de ciocolată și pudră de migdale

Îmi amintesc cu plăcere ce bine s-au simțim invitații mei la sărbătorirea aniversării zilei de naștere a copilei mele, când i-am servit cu un platou ingenios decorat cu bomboane făcute din fructe uscate râșnite, mai precis din nuci și din stafide glazurate cu ciocolată din pudră de roșcove.

Arahide în ciocolată

Pentru astfel de ocazii speciale sunt bine venite și bomboanele din făină de migdale.

Vă sugerez să încercați și arahidele în ciocolată și nu veți regreta!!!

Și pentru că urmează vremea caldă, pentru încântarea celor invitați și a celui sărbătorit, nimic nu e mai savuros decât o porție de tort de înghețată sau de tort cu fructe.

Multă reușită în decorarea delicateselor culinare!