fructe diverse (mere, pere, banane, kiwi, ananas, grepfrut roșu, etc)
cuțit, furculiță, lingură
tocător
bețe lungi
un ibric și o oală mai mare
foaie de copt,
hârtie de copt
ciocolată din: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g nuci (caju, migdale sau alte nuci) râșnite și 100 g zahăr vanilat.
Mod de preparare
Fructele se spală, se curăță de coajă citricele și se taie rondele sau cuburi mici.
Bețele lungi se încarcă cu bucăți de fructe.
La următorul pas este imperios necesar ajutorul părinților / adulților, pentru a evita pericolul de accidentare la foca celor mici: se pune ceva apă la fiert în oală mare, apoi pe apa clocotită se așează ibricul în care se pun ingredientele: 250 g pudră de roșcove, 150 ml lapte de soia și 150 g de nuci râșnite pentru a putea obține o ciocolată topită. Se amestecă ciocolata cu o lingură de lemn pânăcând compoziția devine omogenă.
Dacăcompoziția ciocolatei este prea vâscoasă se poate adăugapuțin lapte.
Frigăruile de fructe se pun pe tava de copt pregătită cu hârtie pentru copt.
Cu o furculiță sau cu o lingură punețiacum picături de ciocolată topită pestefrigăruile de fructe.
Frigaruile de fructe pot fi consumate ca atare sau decorate cu zahăr pudră.
Serviți frigărui de fructe cu ciocolată de roșcove și nuci. Bucurați-vă de aroma lor. Poftă bună!
Stocăm și/sau accesăm informații de pe dispozitivul dvs (cum ar fi module cookie) și prelucrăm date cu caracter personal (cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de dispozitiv) pentru scopuri precum: buna funcționare a site-ului, analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor.
În anumite cazuri nu ne bazăm pe consimțământ, ci pe interesul nostru legitim. Apăsați pe ”Opțiuni” pentru a afla care sunt acele cazuri și cum puteți obiecta. Aflați mai multe detalii și controlați modul în care sunt prelucrate datele dvs accesând în orice moment secțiunea Politica de Confidențialitate.
Apăsând pe ”Sunt de acord” vă exprimați consimământul cu privire la prelucrarea datelor dvs conform celor prezentate mai sus.
Comentarii