Franzelele cu semințe sunt foarte hrănitoare, gustoase și bune fie la drumeție sau consumate acasă, cu cei dragi. Mai mult chiar dacă copiilor din familie le place să modeleze cocă, atunci prepararea franzelelor cu semințe le va fi o adevărată distracție...
Franzele cu semințe

Ingrediente pentru franzele cu semințe

  • 450 - 500 g făină,

  • 4 linguri de ulei,

  • un praf de sare,

  • 2 linguri de seminţe de in,

  • 2 linguri de seminţe de susan,

  • 1 lingură seminţe de mac,

  • 25 g drojdie,

  • 250-300 ml apă călduţă.

Mod de preparare:

Într-un vas cu 500 g de făină se adaugă drojdia dizolvată în 250 ml apă călduţă. Seminţele de in, de susan şi de mac se râşnesc şi pudra obţinută se amestecă cu toate celelalte ingrediente până se obţine un aluat bine frământat, care se lasă 15- 20 de minute să crească. Se unge cu puţin ulei tava în care urmează să se coacă formele de franzele cu seminţe de in, de susan şi mac; după care din aluatul crescut se formează franzelele în diverse forme.

Se pun la cuptor la foc potrivit până se rumenesc puţin.

Franzelele cu seminţe de in, de susan şi mac pot constitui meniul excelent pentru micul dejun sau pentru cină servite cu lapte (de soia, de migdale, de alune de pădure, din orz, de orez, de caju, de alpiste, de castane, de cocos, din nuci braziliene, de ovăz sau din seminţe de cânepă).