Flori și fructe din aluat cu semințe de chimen

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă plac florile și fructele din aluat? Astăzi vă arăt flori și fructe din aluat cu adaos de semințe de chimen, foarte apreciate de cei mici și mari. Florile și fructele din aluat cu semințe de chimen sunt hrănitoare, ușor de pregătit și de modelat chiar de copilași, desigur cu supravegherea adulților.

Flori și fructe din aluat cu semințe de chimenIngredientele pentru aluatul, din care vor fi modelate florile și fructele cu adaos de semințe de chimen, pot fi după preferință alese: făină (de grâu de calitate superioară 1 kg), puțină sare, ulei de semințe de floarea-soarelui, de migdale sau de măsline (un pahar - 150 ml), apă călduță (aproximativ 400 ml), 15 g drojdie și 50 g de semințe de chimen pentru decorare.

Modul de preparare a aluatului din care vom face flori și fructe cu semințe de chimen

Flori și fructe din aluat cu semințe de chimenIngredintele mai sus menționate se pun în vasul pentru frământat, după cum urmează: făina cernută, cantitatea de drojdie și praful de sare dizolvate în puțină apă, uleiul și cantitatea de apă precizată.

  • Aluatul se frământă bine și se lasă circa 10 minute ca să se dospească.

  • Se răstoarnă pe o planșetă și se împarte în bucăți de 100 g.

  • Aluatul împărțit în bucățit după gramajul indicat anterior este întins și modelat fie în forme de fructe sau de flori. Modele pentru aluat pot și realizate manual sau folosind un șablon pentru aluat comercializate în comerț.

  • Formele de aluat care sunt deja modelate vor fi presărate cu semințe de chimen și date la cuptor ca să se coacă la foc potrivit timp de 15 - 20 minute.

Flori și fructe din aluat cu semințe de chimenFlorile și fructele din aluat cu semințe de chimen pot fi mâncate ca atare sau cu o cană de lapte la micul dejun sau la cină cu o cană de compot de caise sau de cei de fructe de pădure.

Vă dorim mult succes la modelat de flori și fructe din aluat cu adaos de semințe de chimen și multă sănătate!