Flori de toporași – beneficii

0 Comentează
Share:

A sosit primăvara și-au înflorit toporașii în grădinile oamenilor și-n parcuri. Oamenii se bucură să vadă atâta minune de floare, dar puțini știu că florile de toporași (]n limba franceză: violette - puteți vedea și asculta cântecul Violette à bicyclette sau Jeannette, violette)  nu sunt bune doar pentru încântarea privirii, ci și pentru a fi consumate în ceaiuri sau pentru prepararea deserturilor delicioase cu nuci și cremă de cacao sau a bomboanelor.

Urmează imagini de frumusețe șocantă a florilor de toporași, așa că fiți pregătiți să le și degustați aroma într-o ceașcă de ceai cald!

Flori de toporași - beneficii

Florile de toporași – beneficii

Flori de toporași - beneficii

1. Te scapă de tuse! Ceaiul de flori de toporași (tămâioară) este grozav de bun când gâtul se luptă cu tuse, răgușeală sau guturai.

2. Calmant în cazul amigdalitei! Te supără amigdalele inflamate, ei bine o cană de ceai de toporași timp de o săptămână îți va restabili starea de bine.

3. Luptă împotriva cancerului! Este recomandat consumul zilnic de flori și frunze de toporași într-o salată de verdețuri, cu bucăți de avocado proaspăt și fulgi de migdale sau de băut zilnic sirop de toporași (sirop de violettes) pentru a avea eficiență în lupta împotriva cancerului.

Flori de toporași - beneficii

4. Calmează sângerările bucale! Aftele și sângerările bucale trec repede dacă se face gargară dimineața și seara cu ceai de toporași. Încearcă și vei vedea cât de benefic este să folosești ceaiul de toporași!

5. Un păr sănătos și frumos! Pielea scalpului se poate vindeca de mătreață cu spălări în ceai de toporași, așadar bucură-te de sănătatea părului cu un spălat în ceaiuri de lavandă și toporași.

Vă dorim sănătate bună!