Flori de salcâm - 5 beneficii

0 Comentează
Share:

Salcâmul – Robinia pseudacacia (Fam. Fabaceae) un arbore care înflorește primăvara și de la care se folosesc florile (Flores Acaciae) pentru ceaiuri benefice în gastrite, hiperaciditate și arsuri la stomac (pirosis). Florile de salcâm dau polenul necesar pentru ca albinele să producă delicioasa miere de salcâm, preferată unora la micul dejun cu miez de nucă și cu pâine crocantă.

Flori de salcâm - beneficiiFlorile de salcâm grupate în ciorchini fie de culoare albă, roză, violetă sau galbenă conțin glicozide (robinia, acaclina) și ulei volatil dulce – parfumat cu beneficii multiple în producția de parfumuri și cosmetice, dar așa cum am menționat mai sus florile de salcâm sunt benefice pentru afecțiunile stomacului provocate de aciditate, așadar aceste flori cu miros dulce plăcut intră în compoziția ceaiului gastric calmant.

5 beneficii ale consumului de flori de salcâm

1. Calmant în caz de dureri abdominale! Infuzia de flori de salcâm este benefică în calmarea durerilor de stomac provocate de aciditatea gastrică.

Florile de salcâm - beneficii2. Relaxant masajoterapie și aromoterapie! Aromaterapia și masajul cu ulei de flori de salcâm sunt terapii benefice pentru relaxare și alungarea stărilor de nervozitate și anxietate.

3. Energizant natural! Mierea din florile de salcâm este un produs natural minunat benefic pentru sănătate, un energizant natural și este utilizat atât intern cât și extern în prepararea cremelor naturale pentru riduri, arsuri la nivelul pielii faciale sau în tratamentele pentru îngrijirea părului.

4. Deparazitează organismul! Florile de salcâm și frunzele salcâmului sunt benefice pentru deparazitarea organizmului de viermi localizați la nivelul intestinelor și nu numai. La un litru de apă clocotită se pune un 300 g de flori de salcâm.

Flori de salcâm - beneficii5. Deserturi delicioase cu flori de salcâm! Florile de salcâm aduc beneficii și în industria alimentară, în prepararea multor delicatese culinare: plăcinte cu fructe și flori de salcâm, gogoșele cu flori de salcâm, creme și sucuri (limonada cu flori de salcâm - excelent remediu pentru potolirea setei pe timp de vară).

Flori de salcâm - beneficiiStarea de bine poate fi recăpătată și prin vizualizarea lucrărilor artistice a marilor pictori care au desenat natură statică cu flori de salcâm, ca de exemplu: Vincent van Gogh - Salcâm în flori. Desenul și fotografiile cu flori de salcâm au fost realizate de Anastasia și nădăjduim să vă inspire la apreciere sănătoasă a ceea ce a fost creat de Creatorul frumosului și al binelui.

Atenționare! Persoanele alergice la polen și femeile însărcinate trebuie să consulte medicul pentru a le fi specificate recomandările cu privire la consumul de flori de salcâm.

Vă dorim sănătate și numai bine!