Dovlecei Patison umpluți

0 Comentează
Share:

Dovlecii Patison au o formă deosebit de frumoasă, ca de floare dantelată ceea ce îi face foarte potriviți pentru decorurile cu fructe și legume, însă ceea ce merită de știut despre dovlecii Patison este că sunt și comestibili fie pentru plăcinte sau creme de tort sau chiar umpluți cu legume și brânzeturi.

Dovleci Patison umpluți

Așadar am să vă arăt astăzi dovlecii Patison umpluți cu morcov și cașcaval sau cu paste, pastă de măceșe și nuci – un deșert delicios. Prima și imaginea de mai jos sunt făcute de Speranța Cebanu care a fost încântată să descopere că dovlecii Patison sunt și comestibili nu doar decorativi.

Dovleci Patison umpluți cu pui și legumeDovlecii Patison se pot umple și cu tocătură de carne (pasăre sau vită), legume și orez și astfel pregătiți se vor consuma la micul dejun sau la cină (pentru că dovlecii Patison sunt de dimensiuni mici și astfel porțiile de mâncare coapte la cuptor chiar în coaja lor vor fi și ele mici, oferind posibilitatea unui somn odihnitor după cină.

Mod de preparare a dovleceilor Patison

Dovlecei Patison umpluțiDovlecei Patison înainte de a fi umpluți cu legume sau fructe trebuie spălați bine, apoi decupați un cerc în coaja pentru a-i goli de semințe și de partea de miez din interiorul lor, după care urmează umplerea dovlecilor cu o compoziție aleasă fie sărată (brânză, legume, carne tocată condimentată cu mirodenii etc.) sau dulce (fructe, creme de nuci, paste cu sosuri dulci, etc.).

Vă dorim sănătate și multă reușită la prepararul delicioșilor dovlecei Patison!