Desert cu hrișcă și jeleu de pomelo

0 Comentează
Share:

Salutare! Vrei un deset cu hrișcă și jeleu de pomelo? Ustensile necesare pentru prepararea desertului cu hrișcă și jeleu de pomelo sunt: cratiță pentru fierberea bobițelor de hrișcă și încă una pentru fierberea cojii albe de la pomelo, sită, cuțit, cană pentru zahăr și apă, ceșcuță pentru zeama de la lămâie, spatulă și platou pentru jeleul de pomelo, dar și farfurie și linguri pentru servit desertul cu hrișcă și jeleu de pomelo.

Desert cu hrișcă și jeleu de pomelo

Ingrediente și mod de preparare pentru desertul cu hrișcă și jeleu de pomelo

  • Hrișcă fiartă (din 2 căni de hrișcă nefiartă se obțin 3 – 4 porții de desert cu pomelo)

  • coaja albă din interiorul fructului de pomelo

  • 2 – 3 căni de zahăr

  • zeama de la 3 lămâi

  • 100 g fulgi de nucă de cocoș

  • apă pentru spălarea cojii de pomelo, dar și apă pentru fierberea bobițelor de hrișcă și separat pentru bucățile de coajă albă, care se găsește la fructul de pomelo, după ce se elimină partea exterioară galbenă a cojii.

Desert cu hrișcă și jeleu de pomelo

Hrișca se pregătește rapid, maximum 15 minute de fierbere. Jeleul din pomelo se pregătește separat.

Din coaja albă groasă de la pomelo se prepară un jeleu deosebit de bun, doar după ce se fierbe timp de 5 - 10 minute, apoi se scoate din apa clocotită și se spală în mai multe ape reci și se stoarce bine până ce apa, în care este spălată coaja albă de la un pomelo, va fi cristalină și nu verzuie. Operațiunea este foarte importantă pentru că astfel se duce amărăciunea din coaja albă și pufoasă a fructului de pomelo.

Desert cu hrișcă și jeleu de pomeloDupă ce se scurg de apa în care au fiert, se bucățesc feliile de coajă albă de pomelo sau se fac formele pe care ni le dorim, apoi se adaugă 2 căni de apă cu 400 g de zahăr și se fierbe până ce se evaporă toată apa în timpul fierberii, iar bucățile de pomelo devin aurii. Se aranjează pe un platou, se dau prin nucă de cocos și se stropesc cu puțină zeamă de lămâie.

Desert cu hrișcă și jeleu de pomeloJeleul de pomelo este acum gata și poate fi consumat cu hrișcă fiartă și cu nuci neprăjite, fie la micul dejun sau ca desert delicios la mesele din cursul zilei.

Vă dorim succes la prepararea desertului cu hrișcă și jeleu de pomelo și poftă bună!