Decorațiuni cu legume - 5 idei creative

0 Comentează
Share:
Vrei să-ți uimești oaspeții cu decorațiuni din legume sau din fructe, astfel încât preparatele delicioase, pregătite anume pentru un eveniment special să fie de neuitat? Atunci e bine de știut că design-ul aranjamentului culinar este cel care face diferența, dar și măiestria combinării legumelor sau a fructelor pentru ca meniurile gătite să fie excelente.
Decor pentru nunți

Ei bine, am să vă arat câteva decorațiuni cu legume, gândite și reușite de fetița mea.

Decorațiune din legume - o pasăre

1. Păsări din legume și frunze verzi

Pentru decorarea pateurilor din leguminoase (soia, năut, fasole și linte) se pot folosi frunze verzi și proaspete de pătrunjel, felii de roșii sau de castravete, rondele de morcovi, de țelină sau de păstârnac, etc.

În aranjamentul de pe pateul cu boabe de fasole și ginseng, am reușit o decorațiune cu legume, un fazan din morcovi, bucățele de ardei roșu și frunze de ceapă verde pentru coadă.

Păun din untișor și morcovDin  frunze verzi de untișor și din morcov a făcut un păun, iar alături de el a pus pe o felie de pâine bucățele de cartof fiert peste care a presărat semințe de mac, de in și de susan, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

2. Flori din legume

Florile sunt frumoase și atrag privirile tuturor, așa că decorațiunile de legume sau din fructe cu această tematică sunt superbe, mai ales la ornarea aperitivelor sau al salatelor din cartofi, din mazăre sau din linte.

Pește din legume

3. Pești și alte viețuitoare acvatice – decorațiuni din legume

Și viețuitoarele apelor pot fi adevărate surse de inspirație pentru a reuși un decor din legume. Din jumătăți de rondele de morcovi se pot face peștișori aurii sau căluți de mare și altele...

4. Buburuze, fluturi sau libelule – insecte din legume

Copii sunt fascinați de lumea insectelor... După trecerea sezonlui rece, când începe să se mai încălzească vremea, se pot vedea cu ușurință buburuzele prin iarba care încolțește, semn că primăvara a venit.

Buburuză din legumeȘi noi vrem primăvara în farfurie, iar pentru a aranja o buburuză din legume am folosit o ridiche roșie mai mare, câteva bucățele de măsline pentru petele negre al buburuzei și ochișorii ei sunt făcuț din 2 bucățele mici de păstârnac.

 

5. Animale domestice sau sălbatice din legume

Voi nota acum și versurile pe care le-a gândit micuța mea, motivată de isprava ei:

„Acum sunt în bucătărie,

Bucățele mici tai din ridiche de lună și măsline,

Căci voi asambla cu bucăți de scobitoare, un animăluț...

Iată ce mi-a reușit,

E un cățeluș drăguț,

Uau, vei fi cu-adevărat uimit!

Super, super tare e și buburuza mea,

Tot din ridiche de lună și măslină,

Dar fără nicio scobitoare.

Copii dragi, vă rog, să urmați rețeta mea

Pentru a avea și voi o decorațiune din legume foarte bună!!”

Cățeluș din legume

Tot din ridiche de lună și bucățele de măsline, micuța mea a încercat un aranjament destul de drăguț: un cățeluș în frunze de salată verde care se bucură de prospețimea florilor din rondele de morcovi...

Încercați și voi, căci creativitatea se poate descoperi și se poate dezvolta prin exercițiu.

Mult succes!