Decorațiuni cu fructe trase în ciocolată

0 Comentează
Share:
Decorațiunile cu fructe trase în ciocolată sunt foarte apreciate cu atât mai mult cu cât varietatea de fructe este mai mare, așadar putem face decorațiuni cu fructe uscate trase în ciocolată din pudră de roșcove (vezi modul de preparare al acesteia în articolul 10 rețete de ecler) sau putem folosi fructe proaspete ori un mix de fructe.
Fructe trace în ciocolată cu nuci

Am să vă arăt astăzi decorațiunile mele cu fructe…

1. Flori din alune, merișore și stafide trase în ciocolată – artă culinară

Eu am folosit pentru realizarea decorațiunii mele, următoarele: 150 g de alune și stafide în ciocolată, 3 caise uscate - câte una pentru fiecare mijloc de floare, iar pentru frunze și tulpini – felioare subțiri de kiwi proaspăt.

Flori din alune în ciocolată

2. Banană, mandarină și bucăți de măr cu ciocolată cu nuci

Dacă timpul este prea scurt pentru pregătiri festive, atunci cele mai bune și frumoase sunt fructele date prin ciocolată cu nuci (o tabletă de ciocolată, pusă pentru câteva minute într-un vas la topit în 50 ml de apă, lapte de migdale sau de soicurmale, a, este suficientă pentru ornarea a 10 -12 bucăți de fructe mari alese după preferință: caise, piersici, banană, măr, căpșuni, pere, prune, smochine, etc.

Măr în ciocolatăFiecare este dotat cu fantezia lui, așa că lăsați creativitatea d-voastră să fie activă în a face speciale aranjamentele pentru încântarea celor dragi...

Mult succes și multă sănătate!