Culesul porumbului

0 Comentează
Share:

Pe lângă culesul viilor, toamna se stânge și porumbul ( Maϊs en français ) de pe câmp, recolta de dovleci și de fructe din livezi. E drept că te transpiri ceva, ceva până reușești să faci poată treaba, dar cu siropuri de fructe și apă din belșug, cu perseverență în lucru se isprăvește de pus porumbul în hambar pentru iernat.

Porumb strânsDupă finalizarea culesului fructelor, începe sortarea și livrarea lor pe piață sau depozitarea și păstrarea pentru sezonul rece, iar porumbul este dat spre măcinare și partea de știulete și cocenii sunt strânși pentru tocare ca nutreț pentru animale.

Strânsul porumbului

Gospodarii își adună porumbul și își strâng cocenii de pe câmpuri, încă de la începutul lunii septembrie pentru ca frigul să nu-i prindă nepregătiți.

Strânsul porumbuluiPe lângă fabricarea de mălai, o bună parte din porumb este prelucrat sub formă de fulgi de porumb, care sunt comercializați în magazinele din țară.

Gospodinele știu că un mic dejun cu lapte și fulgi de porumb este foarte hrănitor, ca de altfel și mămăliguța cu sarmale.

Vă invit să citiți și articolele:

Cataif cu fulgi de porumb și afine

Mic dejun cu lapte și fulgi de porumb