Creme și glazuri cu miere
De la simpla combinare a untului cu miere și mixare pentru a rezulta o cremă pufoasă, s-a ajuns la pregătirea unor delicatese culinare sau a unor crème delicioase și hrănitoase pentru ornarea prăiturilor, a torturilor cu nuci și fructe, a salatelor cu fructe exotice sau autohnone savuroase. Vă invit la rețete de crème și glazuri cu miere și vă dorim imaginație și succes.

1. Cremă sau glazură din lapte de migdale și miere
Între foile de tort se poate pune cremă din lapte - jumătate de litru, miere (după gust) și 3 linguri de faină. Crema acesta se obține prin firbere laptelui cu cantitatea de făină, amestecând continuu pentru a nu se arde compoziția, apoi lăsată să se răcească și îndulcită cu miere după preferință.
Detalii și utilizarea acestei crème o puteți vedea în rețeta: Tort cu fructe de pădure, kiwi și nuci
2. Cremă sau glazură din fructe de pădure și miere
Se poate de întins între straturile blaturilor tortului o glazură sau o cremă din fructe de pădure (exemplu: magiun de coacăză, pastă de măceșe ori cremă de afine) cu făină de migdale, după preferință în funcție de consistența dorită și se poate adauga 2 linguri de miere pentru a face crema mai fină la mixare și energizantă datorită conținutului bogat de vitamine. În varietatea de crème cu fructe de pădure și miere este cuprinsă și crème de aronia și miere.
3. Cremă sau glazură din quinoa, fructe și miere
Crema din quinoa și miere este una inedită și se poate utiliza fie ca apare sau între foile de blat de tort sau pentru decorarea deserturilor.
Ingrediente pentru crema sau glazura din quinoa, fructe uscate și miere
Mod de preparare pentru crema din quinoa, fructe uscate și miere
Se fierbe quinoa și se amestecă în lapte din fructe uscate (exemplu: migdale sau alte nuci), apoi se lasă la răcit până compoziția de quinoa este doar puțin călduță și se adaugă miere în timp ce se mixează energic pentru a rezulta o cremă sau glazură fină, bine omogenizată. Dacă este prea groasă se apaugă treptat puțin lapte de migdale sau de nuci, în timpul procesului de mixare.
Puteți vedea această rețetă de cremă de quinoa, fructe uscate și miere este utilizată și la tortul ămbogățit cu flori de salcâm: Tort de quinoa cu fructe
4. Cremă sau glazură din nuci și miere
Ingrediente: 80 g miere, 120 g de unt de caju, o jumătate linguriță de curcuma, 80 g banană proaspătă sau pudră – obținută din râșnirea de chipsuri de banană (pentru această obțiune din urmă va fi necesar și 100 -150 ml de lapte de migdale, pentru o cremă din nuci și miere frumoasă și gustoasă, nu vâscoasă și greu de separat de pe lingură).
Mod de preparare pentru crema din nuci și miere
Se mixează toate ingredientele până se obține o cremă fină și pufoasă, ideală pentru ornatul torturilor și a altor deserturi.
5. Cremă sau glazură din cacao și miere
Crema din cacao și miere este cea mai simplă rețetă de cremă pe care o învățăm copiilor să o pregătească pentru umplutul clătitelor sau a gogoșilor, a eclerelor și a altor preparate savuroase ce alcătuiesc lista deserturilor. Este cea mai ușoară pentru că nu necesită effort sport și atenție, ca ăn cazul cremelor care necesită flacăra focului pentru preparare. În combinația aceasta de cremă din cacao și miere se pot adăuga și siropuri de mentă, sau unt de cocos pentru a spori savoare cremei finale.
6. Cremă de miere cu lămâie sau cu suc de portocale
2 linguri de făină, o pătrime ceașcă suc de lămâie (în cazul cremei cu suc de portocale se va adăuga și o jumătate ceașcă de portocale și coaja rasă de la o portocală), o jumătate de ceașcă de miere, puțină coajă de lămâie rasă ș amestecată cu un plic de zahăr vanilat, o lingură unt de caju, un vârf de cuțit pudră de curcuma.
Mod de preparare pentru crema de miere cu lămâie sau cu suc de portocale: Se amestecă ingredientele și se pun la fiert în baie de aburi (adică o oală cu apă pună la fiert și în acesta se pune o cratiță care să conțină ingredientele menționate deja și se va amesteca continuu, până compoziția se va îngroșa). Se oprește procesul fierbere și se lasă să se răcească compoziția obținută. Crema cu miere și lămâie se poate folosi la diverse blaturi.
7. Cremă de caise cu miere
150 g de unt de caju, 1 lingură de miere, un plic de zahăr vanilat, 1 litru de lapte de migdale, 100 g de gem de caise sau caise uscate rase pe răzuitoarea mică și puse într-o căniță cu puțină apă pentru a se obține o cremă prin mixare, 1 lingură de făină.
Mod de preparare pentru crema de caise și miere
Laptele, zahărul vanilat și făina se bat împreună și se amestecă continuu, pe foc mic, iar procesul va continua până ce compoziția se îngroașă. Se oprește fierberea și se continuaăm amestecarea și adaugarea untului de caju și a genului de caise. Când compoziția s-a mai răcit se va adăuga și miere și se va mixa toată crema de caise și miere obținută. Procesul de mixare va fi întrerupt când crema va avea o consistență potrivită ca și aspect și vâscozitate. Astfel de cremă este utilizată în torturile savuroase cu îngețată și pișcoturi care fac farmecul sezonului de vară.
Comentarii