Crap cu legume la cuptor
Salutare tuturor! Astăzi vă voi scrie despre friptura de pește cu legume la cuptor pe care a făcut-o Speranța Cebanu.
Delicios de bun, peștele cu legume la cuptor este apreciat în multe țări. Speranța a ales să facă o friptură de crap cu legume, însă se poate folosi orice pește cu solzii și cu aripioare (păstrăv, caras, somon, cod, pangasius, etc.), căci acestea sunt bune de mâncat, ca să nu ne spurcăm după cum scrie la Sfânta Scriptură.
Ingrediente pentru crapul cu legume la cuptor
-
1, 5 kg crap proaspăt,
-
2 dovlecei medii,
-
1 sfeclă mică,
-
2- 3 cartofi,
-
2-3 cepe potrivite,
-
3-4 roșii mari,
-
1 lingură de oregano (se poate folosi și rozmarin, mărar uscat și o lingură de mix legume pentru un gust mai multă savoare),
-
2 linguri de ulei,
-
1 linguriță de piper măcinat,
-
sare după gust.
Modul de preparare a crapului cu legume la cuptor
1. Curățarea peștelui de solzi și de mărunțaie; spălarea și presărarea cu sare și cu piper.
2. Curățarea și spălarea legumelor, după care urmează tăierea în cuburi. În vase de yena am aranjat legumele, apoi le-am condimentat și le-am adăugat și uleiul și sare după gust.
3. Bucățile de crap le-am pus deasupra legumelor din vasele de yena. Eu am preferat să le acopăr cu folii de aluminiu înainte de a fi puse la cuptor, însă coacerea la cuptor se poate face și fără folia de aluminiu.
Timpul de coacere nu va depăși 40 de minute, iar când legumele și peștele sunt puțin rumenite, atunci friptura de crap cu legume la cuptor este gata.
După coacerea fripturii de crap cu legume, am preferat să-i sporesc savoarea prin adăugarea câtorva felii subțirii de lămâie; însă puteți avea după bunul plac și un mijdei de usturoi într-un bol alăturat.
Vă dorim tuturor creativitate în prepararea delicateselor culinare și multă sănătate!
Actualizat la: 14.07.2021
Comentarii