Compot cu zmeură și coacăze roșii – sănătate la borcan!

0 Comentează
Share:

Astăzi am să vă arăt ce bine este să ai cămara pregătită pentru timp de iarnă și cu aromele delicate ale zmeurei, așadar vă vei scrie despre cum se poate face repede sănătate la borcan: Compot de zmeură și coacăze roșii.

Compotul de zmeură și de coacăze roșii are culoare frumoasă și aromele acestor fructe de pădure se combină foarte bine, oferind vitamine celor ce consumă un astfel de compot. Fie că se bea dimineața la micul dejun sau seara la cină cu biscuiți din cereale sau covrigi cu semințe, compotul cu zmeură și coacăze roșii este sănătate la borcan!

Compot cu zmeură și coacăze roșii - sănătate la borcan!

Ingrediente și mod de preparare pentru compotul cu zmeură și coacăze roșii

Compot de zmeură și coacăze roșii - sănătate la borcan!

Sunt cunoscute mai multe metode de preparare a compotului cu zmeură și coacăze roșii, dar chiar și mai simplă rețetă pentru astfel de compot necesită următoarele ingrediente:

  • 350 g de zmeură

  • 1 kg de coacăze

  • 3 litri de apă

  • zahăr pentru îndulcirea și conservarea compotului cu zmeură și coacăze roșii

  • se mai poate adăuga și zeama de la câteva lămâi pentru a spori aroma fructelor de pădure (zmeură, coacăze negre sau roșii, mure și afine)

Compot cu zmeură și coacăze roșii - sănătate la borcan!

Cantitățile mai sus menționate ajung pentru a avea un borcan de 3 litri de compot cu zmeură și coacăze roșii, iar modul de preparare constă în selectarea celor mai frumoase fructe de zmeură și de coacăze roșii, care se pun la fiert pentru 15 minute în apa clocotită împreună cu zahărul.

Se lasă să se răcorească puțin, apoi se toarnă în borcan de trei litri și se mai fierbe la bain-marie timp de 15 – 20 minute la foc mic.

După 20 de minute de fierbere la bain-marie, se oprește focul și se lasă ca borcanul cu compot de zmeură și coacăze roșii să se răcească treptat odată cu răcirea apei în care a fost pus la fiert. Este bine ca pe fundul oalei în care se face fierberea la bain-marie să fie pus un prosop gros de bucătărie pentru a susține borcanul în timpul fierberii.

Când apa din vasul de fierbere s-a răcorit, se ia borcanul cu compot de zmeură și coacăze roșii și se pune în beci sau în cămară la rece, pentru o bună păstrare pentru sezonul de iarnă.

Vă dorim mult succes la pregătirea compotului cu zmeură și coacăze roșii și savurarea acestei băuturi alături de cei dragi!