Colaj cu frunze și coji de nuci – activitate didactică recreativă pentru copii

0 Comentează
Share:

Salutare, dragi copilași! Astăzi v-am pregătit una dintre activitățile didactive recreative preferate de voi, anume: Colaj cu frunze și coji de nuci.

Sunteți gata să vă descoperiți talentul creativ în aranjarea unui colaj special cu frunze și coji de nuci, dar totodată să învățați să diferențiați soiurile de pomi sau copaci după cum arată frunzele lor? Să vedem dacă reușește cineva să schițeze prin desen o frunză de arțar sau de merișor?!

Colaj cu frunze și coji de nuci

Să începem lecția noastră despre tipurile de frunze, că tot ne aflăm în săptămâna verde cu activități frumoase de plantare de copăcei, cu aranjare de panouri școlare cu mulțimea de colaje cu frunze și coji de nuci, cu ore de lectură despre beneficiile pe care ni le aduc copacii prin fructele, frunzele sau lemnul lor, cu instrucțiuni despre reciclarea materialelor naturale, textile sau plastice și altele. Facem și un tur de galerie pentru a vedea colajele lucrate. Mult succes!

Colaj cu frunze și coji de nuciDacă copiii cu mâini dibace știu să facă colaje minunate lucrate din frunze și coji de nuci, aceștia vor afla aprecierea frumosului din natură și vor valorifica informațiile acumulate la orele de chimie, de biologie ori de științele naturirii.