Clătite verzi

1 comentariu
Share:

Salutare! Ați mâncat clătitte verzi?

Clătitele verzi cu spanac sau cu mărar ori din alte frunze, precum: lobodă verde, urzici, frunze de măcriș, de salată, de potbal, de lăptuci și aromate cu puțin cimbru, pătrunjel sau oregano sunt grozav de bune umplute cu brânză sau cu pastă de avocado ori cu pateu de migdale sau cu ciuperci prăjite cu usturoi și tomate.

Clătite verzi cu mărar

Nu mă credeți! Încercați și voi să vă pregătiți clătite verzi cu spanac spre exemplu!

Eu am gătit clătite verzi din mărar! Mi-a arătat Speranța Cebanu clătitele verzi pe care le făcuse din spanac și eu mi le-am făcut cu mărar, căci adunasem un braț de mărar din grădină și chiar mă întrebam ce să fac cu atâta mărar. Iată în imaginea de mai jos cum artă clătitele cu spanac făcute de Speranța Cebanu!

Clătite verzi cu spanacMod de preparare al clătitelor verzi cu spanac, cu mărar sau alte frunze verzi comestibile

Se spală frunzele bine și se pun la fiert într-o oală cu apă.

Clătite verzi cu mărarEu am folosit din apa în care am fiert mărarul chiar și în compoziția de aluat pentru clătite. Se folosesc ingrediente ca și pentru clătitele obișnute sărate, în care se adaugă frunzele fierte și blendărite; în cazul meu mărarul bine fiert și blendărit. Astfel aluatul va avea culoarea verde și o aromă deosebită, cât despre aspectul nutrițional nici nu mai încape vreo îndoială.

Clătitele verzi din frunze de spanac, mărar, lăptuci, urzici, măcriș sau lobodă sunt hrănitoare, aceste fiind utilizate la aperitive mai degrabă decât ca deserturi.

Vă dorim sănătate cu o porție de clătite verzi din frunze sănătoase de spanac, mărar sau lăptuci!