Clătite cu gem de caise şi făină de migdale
Ingrediente:
500 - 600 ml apă minerală,
250 g făină de grâu şi 100 g făină de orz (se pot folosi 350g făină de grâu, dacă nu avem făină de orz),
2-3 plicuri zahăr vanilat,
5 linguri ulei de floarea – soarelui,
1-2 linguriţe esenţă de rom,
2 ouă (opţional),
Pentru umplutul clătitelor: dulceaţă de caise (după preferinţă putem folosi dulceaţă de prune, de căpşuni, de dude, de afine sau ciocolată din pudră de roşcove, etc.) peste care se adaugă făină de migdale pentru a spori savoarea clătitelor.
Mod de preparare al clătitelor cu gem de caise şi făină de migdale:
Se pun ingredientele într-un castron şi se bat bine cu telul pentru a obţine o compoziţie fără cocoloaşe, apoi urmează coptul clătitelor într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Fiecare clătită se unge cu gem de caise peste care se presară pudra de migdale şi apoi le rulem, le aşezăm pe un platou şi „aveţi grijă să nu vă bateţi pe ele”!!!.
Poftă bună!
Comentarii