Cireșe – beneficii

0 Comentează
Share:

Salutare! Este prima lună de vară și știm cu toți că cireșele și căpșunile sunt fructele sezonului de vară… Sucul delicios și proaspăt al cireșelor este foarte apreciat și preferat în mod special de copii, asta face ca fructele coapte și zemoase de cireșe albe sau roșii să fie foarte căutate pe piața locală, cât și din întreaga țară pentru aportul lor de vitamine ce aduce beneficii multiple pentru sănătate. După atât de multe ploi și inundații care au afectat atât de multe gospodării este posibil ca producția de fructe să fie redusă anul acesta și implicit și de cireșe.

Cireșe - beneficii

Cireșele sunt benefice pentru prevenirea multor afecțiuni de sănătate. Informaţii despre beneficiile cireşelor sunt menţionate de dr. George D. Pamplona-Roger, în cartea sa „Sănătate prin alimentaţie”, unde aflăm că aceste fructe potolesc foamea şi purifică sângele, fiind benefice în afecţiunile cronice: gută, arterioscleroză, artrită, reumatism cronic, stop cardiac, obezitate, hepatopatie cronică, convalescenţă după boli infecţioase şi cancer.

Cireșe - beneficiiFoarte important: Sunt recomandate persoanelor care suferă de diabet pentru că au un conţinut mic de zaharuri (doar 14% - fructoză), dar cu supravegherea medicului specialist!

Dr. Valnet, distins fitoterapeut francez, recomandă consumul de cireşe pentru că acestea sunt depurative (datorită pectinei - fibră vegetală solubilă conţinută de cireşe; 100 g din acestea furnizează 10% fibră vegetală din DZR - Doza Zilnică Recomandată) ajutând la eliminarea reziduurilor şi toxinelor.

Cireșe - beneficiiCireșele sunt utilizate în industria alimentară pentru obținerea unor băuturi răcăriloare sau pentru o gamă variată de deserturi, iar curativ cireșele sunt recomandate pentru scăderea surplusului de kilograme.

Preparate delicioase din cireșe cu sau fără adaos de alte fructe:

  • Chiselul din fructe uscate

  • Compoturi

  • Dulcețuri

  • Siropuri concentrate

  • Gemuri

  • Sucuri cu sau fără adaos de lămâie

  • Marmelade

  • Salate de fructe în care se folosesc cireșele în amestec cu alte fructe de sezon și frișcă vegetală

  • Torturi cu diverse crème, nuci, cireșe și fructe de pădure

  • Tarte cu cireșe și gelatină cu arome de fructe exotice

  • Pandișpan cu cireșe

  • Înghețate cu cireșe

Vă recomand să citiți articolul: Stop kilogramelor în plus! - Cura cu cireșe pentru a descoperii informații valoroase despre beneficiile consumului de cireșe!