Ciorbă de sfeclă roșie și pleurotus

0 Comentează
Share:

Salutare! Vă place sfecla roșie și pleurotusul?

Astăzi mi-am propus să vă arăt o ciorbiță de legume cu bucăți de sfeclă roșie, de ciuperci pleurotus și cu pătrunjel verde.

Ciorba de sfeclă roșie și pleurotus

Ciorbița cu sfeclă roșie și pleurotus este grozav de bună și remineralizantă datorită conținutului bogat de minerale și de vitamine. Sfecla roșie are un nivel ridicat de potasiu, calciu și magneziu, săruri minerale benefice pentru menținerea sau redobândirea sănătății, iar ciupercile au proteine și vimanine, în special din complexul vitaminei B.

Ciorbă de sfeclă roșie cu pleurotus

Cum pregătim ciorbița de sfeclă roșie cu pleurotus?

Alegem, curățăm și spălăm legumele: 2 cepe mari, 2 morcovi, 2-3 cartofi mai măricei, o țelină mică, 2 sfecle roșii de mărime medie, 250 g de ciuperci pleurotus.

Ciorbă de sfeclă roșie cu pleurotusDupă ce sunt bine spălate, legumele vor fi tăiate felii sau cubulețe și se pun apoi într-o cratiță la fiert cu 2 litri de apă, 3 linguri de mix de legume și se sărează după gust. Spre finalul procesului de fierbere al cirbiței de sfeclă roșie cu pleurotus se pot adăuga 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline și mirodenii după preferință: frunze verzi de pătrunjel sau de leuștean și pentru o aromă mai bună se poate adăuga și puțin usturoi zdrobit.

Vă dorim succes la gătit de ciorbă cu sfeclă roșie și pleurotus și sănătate multă!