Ciorbă de lobodă

0 Comentează
Share:

Vă place ciorba de lobodă cu legume, acrită cu borș de tărâțe sau cu lămâie? Suntem în perioada de post de dinainte de Sărbătoarea Paștelui și este bine de gătit cât mai dietetic și sănătos.

Ciorba de lobodă este foarte ușor de pregătit și foarte sănătoasă.

Ciorbă de lobodă

Ingrediente pentru ciorba de lobodă

  • 2 cepe potrivite sau o legătură de ceapă verde,

  • 2 morcovi,

  • 2 – 3 cartofi potriviți,

  • 1 pătrunjel rădăcină,

  • 2 țeline potrivite,

  • 1 păstârnac rădăcină,

  • 3 - 4 legături de lobodă albă și roșie,

  • zeama de la 1 – 2 lămâi sau dacă se dorește acrirea ciorbei de lobodă cu borș, atunci se va pune borș după preferință,

  • 2 – 3 legături de pătrunjel verde,

  • 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline,

  • o cană de orez fiert,

  • un praf de sare după gust.

     

Mod de preparare pentru ciorba de lobodă

Se curăță legumele și se spală bine cu apă și frunzele de lobodă și de pătrunjel verde, care se taie și se pun la fiert după ce a clocotit apa în care au fiert legumele. Acrirea și sărarea ciorbei de lobodă se face cu 10 -15 minute înainte de finalizarea procesului de fierbere al ciorbei.