Ciocolată vegană cu nuci și curmale

0 Comentează
Share:

Vă salut cu bucurie! Astăzi avem o rețetă specială, ciocolată vegană cu nuci și curmale, de la o gospodină grozavă, una din prietenele bunicii. Ciocolată vegană cu nuci și curmale se pregătește rapid și este un puternic energizant pentru organism.

Vă place cu siguranță ciocolata de casa și nu greșesc gândindu-mă că ați încercat măcar o dată să faceți o ciocolată de casă cu nuci, cacao și lapte praf.

Ciocolată vegană cu nuci și curmaleÎmi amintesc de una din orele de lucru manual de pe vremea când eram la școala generală, oră în care fetele făceau șorțulețe brodate și ciocolată de casă cu lapte praf, cacao și nuci, iar băieții într-o grupă separată aveau de meșterit cu traforajul o căsuță pentru păsărele.

Ingrediente pentru ciocolata de casă cu nuci și curmale

  • 3 ½ căni de curmale măcinate,
  • 2 căni de alune măcinate (se pot folosi și alte nuci),
  • 2 linguri de pudră de roșcove sau de cacao.

Ciocolată cu nuci și curmaleSe amestecă ingredientele bine, până se face un aluat tare. Se pregătește o tavă dreptunghiulară, se tapotează cu hârtie de copt, apoi se întinde cu mâna întreaga compoziție.

Se netezește uniform cu o lingură, la o grosime de un deget (1 – 1, 2 cm) și se dă tava la rece (frigider) timp de 2 ore, după care se taie în forme diferite (bastonașe, pătrate, etc.) după preferință.

Această ciocolată vegană cu nuci și curmale se poate consuma ca atare sau la o ceașcă de ceai și de vorbă...

Vă dorim multă sănătate!