Cicoarea – 5 beneficii

0 Comentează
Share:

Ai băut vreodată ceai de cicoare? Știi cum arată cicoarea?

Cicoarea (Cichorium intybus -denumirea latină, plantă ce face parte din familia Compositae, iar în limba franceză - la chcorée) este o plantă cu flori albastre, utilizată încă din vremuri străvechi chiar de egipteni pentru aportul de beneficii în tratarea diverselor afecțiuni de sănătate localizate fie la ficat sau la rinichi.

Ce conține cicoarea?

Cicoarea are un conținutl bogat în acid cichoric, foarte asemănător cu cinarina din frunzele de anghinare, inulina (zaharuri) și alte substanțe amare benefice pentru favorizarea digestiei și pentru stimularea funcțiilor hepatice și renale.

Cicoarea - 5 beneficii

Cicoarea – 5 beneficii și pentru sănătatea ta!

Cicoarea - 5 beneficii

1. Ceaiul din rădăcini de cicoare stimulează buna funcționare a rinichilor! Vrei să scapi de infecțiile renale și de suferința provocată de pietrele la rinichi? Atunci este bine să știi că ceaiul de coada – calului, de codița șoricelului și de rădăcini de cicoare este eficient în combaterea afecțiunilor de sănătate ale rinichilor.

2. Combate constipația cronică cu ceai de cicoare! Ceaiul de cicoare atât cel din rădăcini (care este mai puternic în substanțe laxative), cât și cel din părți din plante consumat regulat dimineața pe stomacul gol timp de 1 săptămână este benefic în caz de constipație cronică. O alimentație bogată în legume, fructe și semințe (decoctul din semințele de in- benefic în caz de constipație și ceaiul din scoarță de crușin este bun în combaterea constipației), practicarea unui sport în aer liber și consumul de apă, mai ales pe timp de vară, cât corpul are nevoie de mai multă hidratare datorită temperaturilor ridicate; toate aceste sunt foarte importante pentru menținerea sănătății tranzitului intestinal.

Cicoarea - 5 beneficii3. Piele fără acnee doar pentru că ceai de cicoare menține sănătatea pielii! Poți avea piele frumoasă și sănătoasă fără acnee sau furuncul cu un consum de ceai de cicoare înainte ce culcare cu cel puțin o jumătate de oră, căci este cunoscut că ceaiul de cicoare are proprietățile diuretice și depurative și este asociat cu rădăcini de brusture și de trei-frați pătați pentru combaterea bolilor de piele.

4. Ceaiul de cicoarea remediu naturist pentru tratarea diabetului zaharat! Te lupți cu diabetul zaharat și vrei să știi ce plante sunt benefice pentru sănătatea ta? Atunci merită să știi că frunzele și rădăcinile de cicoare sunt excelente consumate într-o salată la prânz și reduc glicemia până pa 44%. Un aport însemnat în combaterea diabetului zaharat în au și infuziile din frunze și fructe de afin, de dud sau de salvie, dacă se bea 2-3 căni pe zi.

5. O stare bună de sănătate a funcțiilor ficatului cu o cură de ceai de cicoare! Ceaiul de cicoare este benefic și pentru menținerea sănătății ficatului. Atât din rădăcina de cicoare cât și din părți ale plantei în sine se poate face un ceai care se bea dimineața pe nemâncate, ce cel puțin o jumătate de oră înainte de micul dejun. Cura cu ceai de cicoare este benefică și pentru tratarea problemelor de ficat, de rinichi și de digestie leneșă și se poate de făcut timp de 2 săptămâni, apoi se schimbă pentru următoarele două săptămâni din cursul unei luni cu suc proaspăt de fructe de pădure sau alte fructe (portocale, limonadă, suc de mere sau chiar cu suc de aloe).

Încearcă și ceaiul de cicoare pentru sănătatea ta! Numai bine!

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Farmacia verde, București, 1988

2. Fitoterapie, Valentin Nădășan, Viață și sănătate, 1996.