Choux à la crème

0 Comentează
Share:

Choux à la crème este o specialitate din culinăria franțuzească…

Vă place choux à la crème cu diverse umpluturi din: legume rădăcinoase în amestec cu maioneză de ou sau de soia, carne de pasăre sau de pește ori cu vanilie, frișcă sau cu înghețate asortate din fructe, carob și nuci?

Choux à la crème

În imaginea mea am ales să vă arăt choux à la crème - gogoșele din aluat opărit umplute cu cremă de vanilie.

Choux à la crèmePentru obținerea aluatului opărit se folosesc 150 g de făină, 100 g ulei de floarea-soarelui sau de migdale, 1 pahar de apă și amidon sau 5 ouă (acestea se adaugă unul după altul după ce mai întâi se pune făina în apa clocotită cu uleiul, amestecându-se după adăugarea fiecărui ou pentru buna omogenizare a ingredientelor). Se pregătește o tavă, în care se pune câte o lingură de aluat, formându-se grămăjoare mici de aluat aranjate la distanțe de 2 cm. Se pune tava în cuptorul încins și se lasă ca gogoșelele de choux à la crème să crească și să se coacă timp de 10 minute. Se scot din cuptor și se lasă se se răcească, apoi din gogoșile de choux à la crème se taie un căpăcel și astfel se pregătesc pentru umplere cu crema sau umplutura dorită.

Mențiune: Umplerea gogoșilor de choux à la crème se mai poate face și cu diverse pateuri din semințe, nuci sau leguminoase.