Chifteluțe de năut

0 Comentează
Share:

Salutare! Ați degustat chifteluțe cu legume sau cu leguminoase? Astăzi avem o rețetă simplă, dar foarte bună de chifteluțe din făină de năut și legume.

Chifteluțe de năut

Ingrediente pentru chifteluțe din năut

Chiteluțe de năut

  • făină de năut (400 g)

  • ceapă tocată mărunt

  • morcovi rași

  • cimbru uscat

  • sare după gust,

  • un borcan de bulion (400g)

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau de măsline,

  • făină cât să lege compoziția de chifteluțe de năut,

  • 300 g de orez fiert,

  • 4 – 5 căței de usturoi.

Mod de preparare pentru chifteluțele din năut

Se pun la călit legumele după ce au fost bine spălate și se adaugă sarea și uleiul, apoi se amestecă cu compoziția obținută din orez fiert, făină de năut, cimbru și bulion. Se omogenizează bine toate aceste ingrediente, se formează chifteluțe care se rumenesc puțin în tigaia cu ulei.

Chifteluțele se pot consuma la micul dejun cu jumătăți de chifle sau cu piure de cartofi și salate.

Poftă bună!