Chiflele cu seminţe de in, de susan şi mac sunt uşor de făcut, foarte hrănitoare şi pot fi servite chiar şi în drumeţie.

Chifle cu seminţe de in, susan şi macAnastasia, fetiţa mea de doar 5 anişori, ştie să facă pâinici cu seminţe de in, de susan şi mac. Îi place să modeleze, cu mânuţele ei mici, aluatul pentru prăjituri sau pâine. Sunt fascinată de creativitatea şi pasiunea ei pentru modelarea diferitelor forme din cocă, care după coacerea la cuptor sunt frumos rumenite, gustoase şi apetisante.

Ingrediente pentru reţeta de chifle cu seminţe de in, de susan şi de mac:

  • 500 g făină,
  • 1 ceaşcă ulei,
  • un praf de sare,
  • 2 linguri de seminţe de in,
  • 2 linguri de seminţe de susan,
  • 1 lingură seminţe de mac,
  • 25 g drojdie,
  • 250-300 ml apă călduţă,
  • 1 linguriţă chimen măcinat.

Mod de preparare:

Într-un vas cu 500 g de făină se adaugă drojdia dizolvată în 250 ml apă călduţă. Seminţele de in, de susan şi de mac se râşnesc şi pudra obţinută se amestecă cu toate celelalte ingrediente până se obţine un aluat bine frământat, care se lasă 15- 20 de minute să crească. Se unge cu puţin ulei tava în care urmează să se coacă chiflele cu seminţe de in, de susan şi mac; după care din aluatul crescut se formează chiflele.

Se pun la cuptor la foc potrivit pană se rumenesc puţin.

Chiflele cu seminţe de in, de susan şi mac pot constitui meniul excelent pentru micul dejun sau pentru cină servite cu lapte (de soia, de migdale, de alune de pădure, din orz, de orez, de caju, de alpiste, de castane, de cocos, din nuci braziliene, de ovăz sau din seminţe de cânepă).