Ceai cu fructe și plante medicinale

0 Comentează
Share:

Vă salut! Astăzi vă voi arăta imagini frumoase cu ceainicul plin de ceai din fructe și plante medicinale, mai exact din mentă. Pentru beneficiile ceaiului de mentă, de soc, de sunătoare, de codița șoricelului, de coada-calului am scris articole ce se pot găsi la categoria ceaiuri. Astăzi doar în câteva imagini și rânduri scrise, am să vă arăt un ceai făcut dintr-un amestec grozav din căpșini, frunze proaspete de mentă și anason stelat.

Ceai de fructe și plante medicinale

Se pot încerca și variante de ceai cu bobițe de coacăze roșii sau negre, frăguțe și mentă; produsul finit este bogat în vitamine și benefic mai ales când ne luptăm pentru menținerea sănătății în vreme rea.

Ceai din fructe și plante medicinaleO altă combinația de ceai făcută din fructe și plante medicinale, care îi plăcea bunicului să o bea în fiecare zi cu vreme rece era pregătit din muguri de brad cu fructe de pădure și câteva frunze de mentă bună…

Excelentă pentru ceai este și combinația de flori de soc cu lămâie și flori de salcâm sau un ceai foarte aromat și bun este și cel făcut din fructe de pădure, flori și frunze de cimbrișor și lămâie.

Și pentru că teiul tocmai și-a scuturat floarea în multe zone din câmpia țării, am să vă menționez încă o combinație reușită de ceai din flori de tei cu lămâie și câteva flori de gălbenele proaspete.

Vezi și:

Top 5 ceaiuri din plante medicinale existente în România

Menta – ce beneficii ascunde?!

Ceai de mușețel – beneficii și utilizări