Ce să faci dacă ai dureri dentare?

0 Comentează
Share:

Să mergi la dentist este răspunsul dat de marea majoritate dintre noi… Da, firește că mergi la dentist cu gând să te ajute să scapi de carii, dar ce te faci dacă te trezesti cu ace rupte pe canalele dentare și nu mai scapi de durere nicicum? Și mai greu de imaginat este că pentru îndreptarea unui dinte trebuie să-ți scoți mai întîi măselele de minte!!!

Ca să găsești un medic stomatolog de încredere trebuie să cauți ca Esop cu felinarul în plină zi!!

Caută sfatul mai multor medicii stomatologi, dacă te confrunți cu probleme dentare serioase.

Înainte de a trece la menționarea a 10 îndemnuri utile pentru combaterea durerilor dentare, doresc să mulțumesc Cristinei Iancu pentru desenul reușit.

Periuța de dinți, pasta și fetita fericităAstăzi mi-am propus să vă prezint câteva remedii simple, la îndemâna oricui, care pot să scadă intensitatea durerilor dentare, fără costuri exorbitante...

 

1. Fii înțelept și consumă usturoi în fiecare zi! O felie subțire de usturoi, aplicată pe gingia inflamată, are efecte benefice naturale căci face ca inflamația locală să dispară.

2. Folosește uleiuri de mușețel, de sunătoare, de cuișoare sau de cajuput! Spălarea dinților sau taponarea gingiile inflamate cu ulei de cajuput, de cuișoare sau de mușețel va diminua durerea dentară, iar gura va avea un miros plăcut.

3. Bucurați-vă de binefăcătoarele efecte ale argiloterapiei! Cura cu argilă este recomandată nu numai pentru problemele de rinichi, ci și pentru sănătatea dinților. O cană de apă cu o linguriță de argilă se bea dimineața cu o jumătate de oră înainte de a mânca, iar aceasta timp de cel puțin 30 de zile.

4. Salatele cu hrean ajută la întărirea organizmului împotriva infecțiilor și îmbunătățesc circulația sanguină la nivelui gingiilor.

5. Evitați consumul de dulciuri și fumatul care dăunează mult sănătății organismului și danturii.

6. Fiți pozitivi și bucuroși, căci mâhnirea și nemulțumirea dăunează chiar și rădăcinilor dinților.

7. Delectați-vă cu masaj facial, căci până și dinții vă vor fi recunoscători!!! Pentru un masaj facial cu beneficii dentare, se pot folosi cremele de tătăneasă și uleiul de ricin.

8. Masajul gingiei cu gel de aloe este reconfortant! Cu beneficii multiple pentru sănătatea întregului organism este cura cu aloe timp de cel puțin 3 luni de zile. Pentru cei care nu-și permit o cură cu aloe pe o durată atât de lungă de timp, se poate încerca măcar masajul gingiei cu gelul de la o frunză de aloe și suferința provocată de inflamație va trece treptat.

9. Mestecați batoane de propolis, în loc de gumă! Dinții și gingiile vor fi mai sănătoase dacă în loc de gumă de mestecat, mestecați batoane de propolis. Respirația va fi una plăcută, iar placa bacteriană nu se va lipi ușor de smalțul dinților, dacă mestecăm zilnic cuișoare sau batoane de propolis.

10. Folosiți tinctura de ardei iute, de echinacea sau de propolis pentru calmarea durerilor dentare! Câteva picături de tinctură de ardei iute sau de propolis reduc durerea dacă sunt lăsate să acționeze chiar pe dintele dureros.

Vă dorim tuturor sănătate multă!