Ce dai de mâncare păsării tale preferate?

0 Comentează
Share:

Vă salut, dragi copilași! Cu siguranță vouă vă plac păsările sau animalele și poate aveți chiar o pasăre sau un animal de companie! Dacă în ocazia precedentă am participat la un concurs de fotografie, de această dată vă invit să participați și voi la concursul de pictură: Care-i pasărea ta preferată? - organizat de SPPN Republica Moldova, concurs în desfășurare până la data de 22 mai anul acesta.

Poate pasărea voastră preferată este un canar sau o lebădă albă?

Poate o coțofană sau o gâscă. Micuța mea a avut bucuria să vadă în noiembrie anul trecut, pe marginea lacului din parcul central al orașului nostru, o gâscă foarte frumos colorată și am și fotografiat-o, iar la întrebările despre ce fel de gâscă era am căutat informații și am descoperit că era o gâscă de Nil. Doi bătrânei obișnuiau să-i aducă boabe de porumb sau gâu, iar nouă ne plăcea să-i spunem Nila și să-i aducem bucățele din cornul nostru cu ciocolată și nuci pe care le ciugulea cu plăcere.

Ce dai de mâncare păsării tale preferate?Iată pictura cu pasărea noastră preferată și vă întreb dacă știți ce pasăre este aceasta și dacă se hrănește cu bucăți de fructe precum un canar din colivie?

Nu, nu e o gaiță și nici un fazan?! În pictura aceasta, fetița Anastasia a realizat o prigorie, pasăre migratoare ce se hrănește cu insecte (albine și viespi), dar și cu boabe de struguri dulci și parfumați, poate pentru că se adunau pe lâgă multe albine și viespi... Îmi amintesc de un moment din copilărie, când bunicul ne-a luat la adunat de pălării de floarea-soarelui și am avut o adevărată concurență cu o invazie de prigorii în terenurile cu viță nobilă și cu busuioacă, un soi de viță-de-vie foarte parfumat, aflate pe dealurile unde bunicul plantase și ceva floarea-soarelui.

Ce dai de mâncare păsării tale preferate?Pentru noi copii a fost fascinant să le privim cum făceau zborurile în viteză și invadau via, ciuguleau pe un rând de viță-de-vie și apoi foarte repede își continuau ciugulitul pe un altul.

Bunicul însă nu mai știa cum să ne zorească să strângem recolta de floarea-soarelui mai repede și să îndepărteze prigoriile venite pe neașteptate în terenurile cu viță nobilă.

Noi vă invităm să încercați și voi să pictați pasărea voastră preferată. Mult succes și numai bine!