Candy Rabbit – Iepuraș din hârtie pentru bomboane cu ciocolată, nuci și fructe

0 Comentează
Share:

Copilași, vă salutăm cu drag! Acest articol este pentru voi și veți avea o activitate distractivă nouă, anume: Candy Rabbit – Iepuraș din hârtie pentru bomboane din ciocolată cu nuci sau cu fructe.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane de ciocolată, nuci și fructe

Materialele necesare pentru a face Candy rabbit – Iepuraș din hârtie pentru bomboabe de ciocolată, nuci și fructe

  • Un rol de carton de la un sul de hârtie igienică,
  • Coală albă A4 sau hârtie colorată,
  • O foarfecă.
  • Pix cu pastă albastră sau neagră pentru colorat ochișorii lui Candy Rabbit,
  • Cariocă de culoare roz pentru colorat năsucul și urechiușele lui Candy Rabbit,
  • Scoci pentri lipit hârtia.
  • Culoarea bej pentru colorat boticul lui Candy Rabbit – Iepurașul din hârtie pentru bomboane de ciocolată din cacao sau din pudră de roșcove, nuci și fructe,
  • Pentru codiță noi am folosit o bucată de hârtie în formă pătrată inițial, apoi făcută guguloi, dar dacă doriți puteți face codița lui Candy Rabbit din puțină vată sau dintr-un pompon mic din material textil.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane cu ciocolată, nuci și fructePentru punerea bomboanelor în iepurașul tocmai realizat – Candy Rabbit, se lasă deschizătură în partea de sus, de jos sau laterală a iepurașului din hârtie pe unde să se poată pune sau scoate bomboanele cu nuci, fructe uscate sau fructe pădure.

Candy rabbit – Iepuraș din hârtie pentru bomboane – etapele de realizare

Se decupează un dreptunghi de hârtie albă sau colorată care să acopere tot rolul de la un sul de hârtie igienică și pentru a afla dimensiunea exactă a dreptunghiului de hârtie care trebuie decupat, trebuie să poziționați rolul începând de la marginea unei coli și cu o riglă măsurați diametrul rolei, apoi însemnați de trei ori măsura până obțineți astfel dimensiunea dreptunghiului de coală albă necesar pentru acoperirea întregului rol de carton.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane cu ciocolată, nuci și fructeUrmează lipirea dreptunghiului de hârtie albă sau colorată pe rolul de carton de la un sul de hârtie igienică folosind bucăți de scoci.

Apoi se decupează dintr-o altă hârtie albă detaliile pentru realizarea iepurașului pentru bomboane de ciocolată cu nucă de cocos sau fructe: ochișorii, urechiușele și boticul, după care se face colorarea acestora.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane de ciocolată, nuci și fructePentru lipirea ochișorilor și a boticului Candy Rabbit se face dintr-o bucățică de scoci un “loop the loop”, adică se crează un mic tub de scoci care are partea lipiciasă la experior și cea nelipicioasă înăuntru, astfel permite lipirea dublă prin apăsarea detaliilor (ochișorii și boticul) pe locul unde am fixat pe rolul de carton micul tub de scoci.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane cu ciocolată, nuci și fructeLipirea urechiușelor Candy Rabbit este făcută pe interiorul rolului de carton, iar ca iepurașul pentru bomboane de ciocolată cu fructe sau cu alune să fie mai atrăgător, se îndoaie în față parte de sus de la una din urechiușele acestuia.

Se fac Candy Rabbit- ului piciorușe din hârtie, dar noi am preferat să acoperim atât partea de sus și cea de jos a rolului cu cercuri din coală albă și am făcut deschizătura pentru bomboane în partea de jos a iepurașului din hârtie.

Cu aceleași materiale precizate în intoducerea acestui articol puteți avea activități distractive confecționând diverse păsări sau animale decorative, care să înfrumusețeze și să binedispună pe cei mici în momentele de joacă sau de anivesare, căci celor mici le place să aibă astfel de activități de modelare a hârtiei în figurinele preferate de ei și de umplere sau mai bine zis de golire a figurinelor de bomboanele sau mici surprize ascunse acolo.

Candy Rabbit - Iepuraș din hârtie pentru bomboane de ciocolată, nuci și fructeNoi am ales să umplem Candy Rabbit - iepurașul din hârtie cu bomboane cu ciocolată, dar se pot pune în interiorul iepurașului și mix-uri de fructe uscate ambalate la gramaj mic sau bomboane din jeleu de fructe, astfel Candy Rabbit va fi plin și va deveni surpriza momentului pentru bucuria copiilor.