Bunny love – Dragostea iepurașului Bunny - povestire pentru copii

0 Comentează
Share:

Salutare, dragi copilași! Bunny love este o povestioare pe care am gândit-o pentru voi, iar desenele reprezentative sunt făcute de Anastasia, fetița mea.

Voi știți ce le place iepurașilor cel mai mult?! Îmi veți răspunde cu siguranță că le place să mănânce morcovi, ridichii sau alte zarzavaturi. Da, asta este adevărat!

Bunny love - Dragostea iepurașului - povestire pentru copiiPovestea Bunny love – Dragostea iepurașului, aceasta este nu doar pentru că-i plăcea să mănânce zarzavaturi, ba mai mult este relatarea preocupărilor importante din viața lui Bunny, un iepuraș foarte inteligent, care și-a salvat familia cu o dragoste susținută și un plan iscusit bine pus la punct.

Bunny, iepurașul cel inteligent, trăia cu toți din familia lui într-o zonă muntoasă plină de conifere și de arbuști fructiferi. Fiind cel mai mare din familie îi reveneau deseori cele mai dificile responsabilități pentru îngrijirea și supravegherea frățiorilor mai mici. Pădurea oferea în fiecare an atât resurse naturale benefice pentru existență, când și o mulțime de ocazii în care trebuia să știi cum să te ferești de viclenia vulpilor, de alergările obositoare ale haitelor de lupi și lista poate continua.

Un iepuraș poate întâlni primejdii la tot pasul, de aceea trebuia să se pregătească zilnic pentru a face față tuturor obstacolelor, lucru pe care Bunny l-a făcut..

Bunny love - Dragostea iepurașului - povestire pentru copiiÎn timp ce mama sau bunica erau preocupate de grija pentru cei mici, Bunny mergea și aduna crengi de pin sau de alun de pădure și pietre de diferite mărimi, pe care le folosea pentru a face tunele de ascunzători. Cerceta zona să vadă ce plante cresc cu frunze mari și care pot fi plantate ca să mascheze ascunzătorile, așadar Bunny nu avea timp de pierdut fiind gata oricând să mai facă un adăpost doar de el știut.

De jur împrejurul ascunzătorilor pe care le construia obișnuia să planteze din plantele care ofereau protecția maximă față de prădători și săpa tranșee în apronierea zonelor stâncoase în care punea tot soiul de semințe de arbuști cu fructe de pădure zemose și suculente.

Așa se face că Bunny era ocupat, dar și foarte precaut pentru ca cei din casa lui să nu se îngrijoreze dacă nu aducea coșul cu rădăcinoase la timp, căci deseori trebuia să aducă apă de la izvor, fructe sau rădăcini de plante pentru micuți lui frățiori.

Vara era tare cald și plantele aveau nevoie de apa, așa că Bunny a ales ca din scoarța copacilor care erau dezrădăcinați să aranjeze un sistem de irigare, care s-a dovedit foarte bun, căci apa cădea pe scoarța din trunchiurile copacilor și ajungea astfel să ude plantele și arbuștii plantați de el, pe lângă ascunzătorile răcoroase din stâncă.

Bunny love - Dragostea iepurașului - povestire pentru copiiCând era trimis să aducă fructe, Bunny se întorcea repede cu fructele dorite, spre uimire tuturor din casa lui. Arșița verii a făcut ca o parte din pădure să fie distrusă de incendiu și multe animale își găsiseră scăparea prin zonele rămase cu vegetație, dar locurile plantate de Bunny nu ajunseseră să fie încă descoperite, căci iepurașul înmulțise digurile lui de irigare și astfel o bună parte din resursele naturale se păstraseră în condiții optime

Așa se face că Bunny a salvat nu numai pe cei din familia lui, dar și alte viețuitoare ale păduri, care în căutarea lor după hrană au dat peste jgheaburile din trunghiurile de lemn aranjate cu dichis chiar la izvor.

De reținut copii: Precupețiți timpul și nu-l irosiți în zadar, căci lucrul acesta va fi de folos pentru voi și pentru alții și nu uitați că există un izvor care-și are originea în inima omului!

Căci așa spune și Solomon în pildele lui înțelepte: Păzeșteți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții, cuvinte scrise în Proverbe 4, 23.

Mult succes în planuri iscusite precum cele ale iepurașului Bunny, din care se emană atâta bunătate, dragoste și multă sănătate!