Bulete din cartofi cu turmeric și cașcaval

0 Comentează
Share:

Vă salut cu drag! Am să vă propun astăzi un meniu culinar interesant, bulete de cartofi cu turmeric și cașcaval, dar mai întâi am să vă scriu cum am ajuns să gătesc aceasta.

Bulete din cartofi, cu turmeric și cașcavalÎntr-o zi fetița mea m-a întrebat foarte curioasă, dacă știam ce înseamnă “buleți”, căci își auzise prietena cerându-i bunicului ei un bulete cu brânză și mărar, specialitate gătită de bunica ei: “Tataie, mai vreau un bulete!”

Așa se face că astăzi vă scriu despre rețeta mea de bulete din cartofi cu turmeric și cașcaval.

Am gătit și o variantă simplă de bulete din cartofi cu umplutură de cașcaval răzuit, căreia i-am atașat poza de mai jos.

Bulete din aluat de cartofi, turmeric și cașcavalPentru buletele din cartofi cu turmeric și cașcaval sunt necesare mai multe ingrediente și mai mult timp de preparare, însă acesta este mult mai aromat, mai hrănitor și mai gustos decât buletele doar din cartofi cu umplutură de cașcaval.

Bulete din cartofi cu turmeric și cașcaval

Ingrediente pentru buletele din cartofi cu turmeric și cașcaval

  • 1 kg de cartofi fierți în coajă,

  • 4 – 5 linguri de turmeric,

  • 6 – 7 căței mari de usturoi, răzuiți

  • 2 căni de făină,

  • sare după gust,

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui, de migdale sau de semințe de susan.

Mod de preparare pentru buletele din cartofi cu turmeric și cașcaval

Cartofii fieți în coajă se lasă să se răcorească puțin, apoi îi putem curăța de coajă. Se pun cartofi decojiți într-un bol în care vom adăuga toate celelalte ingrediente. Acum se începe operațiunea de pasare și de frământare până când vom obține un aluat din cartofi, iar turmericul va colora frumos compoziția în nuanță de galben intens.

Se mai poate adăuga puțină făină, doar dacă aluatul din cartofi este prea moale.

Într-o farfurioară se pune puțin pesmet sau puțin mălai cernut, căci prin acestea vom putea trece buletele după ce-i vom da forma rotundă. Mai întâi cu o lingură vom lua din compoziția de aluat din cartofi cu turmeric și vom forma un bulete în mijlocul căruia vom pune un pătrățel de cașcaval, apoi vom rostogoli buletele prin pesmet sau prin mălai.

Din aluatul de cartofi cu turmeric și cașcaval se pot face și forme alungite, gen crochete, care sunt excelent de bune.

Bulete din cartofi, cu turmeric și cașcavalPentru coacerea buletelui din cartofi cu turmeric și cașcaval avem nevoie de o tigaie sau o tavă unsă cu ulei. Pentru prepararea buletelui de cartofi cu turmeric și cașcaval sunt necesare 45 de minute ( când avem cartofi deja fierți).

Buletele din cartofi cu turmeric și cașcaval este delicios cu checkup, sos de tomate aromatizat cu cimbru sau cu salate din morcov și țelină străpite cu zeamă de lămâie.

Succes tuturor celor care doresc să încerce rețeta de bulete din cartofi cu turmeric și cașcaval și multă sănătate tuturor!