Brioșe cu fructe

0 Comentează
Share:

Vă salut, dragi cititoare și cititori ai acestui blog! Astăzi vă voi scrie despre brioșe și mă voi opri la brioșele cu fructe uscate, căci după cum știm cu toți categoria de brioșe cuprinde atât cele sărate (aperitive – cu diverse legume cu sau fără cașcaval ori brânză), cât și brioșele dulci (simple sau cu adaosuri) și voi începe prin a vă arăta o brioșă cu fructe ornată de Anastasia cu o cremă din banane.

Brioșă cu fructe și cremă de bananeȘi pentru că ne aflăm în pregătirile pentru sărbători vă voi scrie o rețetă de brioșe cu fructe uscate și aici, după bunul plac putem utiliza fructele preferate de noi sau pentru bucuria tuturor celor ai casei, vom ține cont de preferințele fiecărui membru al familiei...

Brioșele pot fi pregătite cu ou și lapte în variantă tradițională sau de post - fără adaos de ou și laptele de origine animală, ci cu lapte de migdale, ca de exemplu: Brioșele de post cu roșii și busuioc, brioșele de post cu roșcove, curmale și sirop de agave, brioșele de post cu nucă de cocos, etc.

Brioșe cu nucăIată în imaginea de mai jos avem brioșe cu stafide brune, dar se pot folosi și stafide aurii, fructe exotice, merișoare, zmeură, afine, mure, căpșuni, portocale, mere cu scorțișoară sau bucăți de caise, de vișine, de ciocolată din pudră de roșcove cu nuci sau din cacao cu migdale...

Ingrediente pentru rețetă de brioșe cu fructe

  • 250 g de făină proaspăt cernută,

  • 50 ml de ulei de migdale (se poate folosi și ulei de semințe de floarea-soarelui ori de măsline),

  • 4 – 5 pachețele de zahăr vanilat,

  • un praf de copt,

  • 2 - 3 ouă,

  • coajă rasă de la o jumătate de portocală sau de lămâie,

  • 50 g de fructe uscate sau proaspete (nuci pisate sau bucăți de caise, afine, merișoare, stafide sau alte fructe după preferință),

Brioșe cu stafide

Mod pe preparare pentru brioșele cu fructe

Într-un castron, se freacă bine cu telul zahărul vanilat cu ouăle și se adaugă treptat cantitatea de ulei de migdale sau de floarea soarelui. Se continuă amestecarea și în timpul adăugării treptate a cantității deja menționate de făină și de coajă de lămâie sau de portocală. Apoi se pune praful de copt într-o ceșcuță cu puțină zeamă de lămâie, iar după ce dizolvarea prafului de copt în sucul stors de la o jumătate de lămâie, se adaugă peste ingredientele deja puse pentru obținerea compoziției de brioșe cu fructe. Următoarea operațiune va fi adăugarea nucilor pisate sau al fructelor alese pentru a avea niște brioșe cu fructe foarte frumoase și apetisante. Se ung cu puțin ulei formele pregătite pentru coacerea brioșelor cu fructe și se începe turnarea compoziției de brioșe cu fructe și se va ține cont ca umplerea să se facă până la jumătatea formelor de brioșe, ca să aibă loc să crească frumos aluatul de brioșe cu fructe.

Se pun la copt cam 15 – 20 minute la foc potrivit și după ce se scot din cuptor, se lasă la răcit și se pot servi ca atare sau cu ceai de fructe de pădure ori cu nectar din fructe.

Vă dorim multă sănătate și multă reușită în pregătirile pentru sărbători!