Biscuiți cu nucă și cu fructe uscate - 5 rețete de post pentru sărbători

0 Comentează
Share:
Salutare! Astăzi vă scriu câteva rețete de biscuiți cu nucă sau cu semințe – rețete de post.
Biscuiți cu nucă și semințe

1. Biscuiți cu nucă, turmeric și curmale

Ușor de pregătit, hrănitori și cu ingrediente foarte benefice pentru sănătate, biscuiții sau covrigii cu nucă,  turmeric și curmale sunt excelenți.

Biscuiți cu nucă

Ingrediente pentru biscuiții cu nucă, turmeric și curmale

  • 250 ml ulei de migdale,
  • 15 -20 de curmale blendărite cu puțină apă sau lapte de soia,
  • ½ linguriță de turmeric,
  • 1 pachet de vanilie sau puțină esență de vanilie,
  • 1 plic de drojdie uscată,
  • 400 g de făină.

Modul de preparare al biscuiților cu nucă, turmeric și curmale

Se amestecă toate ingredientele până se obține un aluat de consistență potrivită și se formează o bilă, pe care o lăsăm într-un bol acoperit timp de 30 de minute.

Apoi se frământă aluatul timp de 15 – 20 de minute și se întinde cu sucitorul o foaie de aluat de grosimea degetului mic. Acum se pune miezul de nucă mărunțit peste foaia de aluat și se apasă pentru ca să intre parțial în aluat. Fie cu o cană sau cu un pahar se fac formele dorite, fie cu formele pentru fursecuri și biscuiți pe care le aveți în donare. Noi am ales să facem forme de inimioare și de steluțe.

Într-o tavă puțin unsă cu ulei de măsline se pun formele obținute din aluat, apoi se pun la cuptor la temperatura de 180 º circa 15 minute.

Se scot apoi din cuptor și se lasă la răcit. Biscuiții cu turmeric și nucă sau covrigii cu turmeric și nucă sunt buni la micul dejun cu lapte sau la cină cu ceai de măceșe.

 

2. Biscuiți cu nucă, cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel – rețetă de post

Biscuiții aceștia cu nucă, cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel sunt ușor de pregătit și foarte delicioși, ceva asemănător ne pregătea bunicul din partea mamei, care a fost bucătar.

Biscuiți cu lavandă, trandafir și mușețel

Ingrediente pentru biscuiții cu nucă, cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel

  • 500 g de făină obținută prin râșnirea a 500 g musli cu migdale sau musli cu fructe,
  • 250 ml apă în care clocotim flori comestibile: un pliculeț de ceai de mușețel, un crenguță de lavandă și petalele bine spălate ale unui trandafir de dulceață și după clocot se strecoară,
  • 4 -5 linguri de ulei din semințe de floarea-soarelui sau de migdale,
  • coajă răzuită de la o lămâie,
  • 2 linguri de pudră de roșcove,
  • o jumătate de cană de nucă râșnită,
  • 3 – 4 linguri de zahăr brun,
  • un pliculeț de praf de copt stins în zeamă de lămâie,
  • o jumătate linguriță pudră de turmeric.

Mod de preparare pentru biscuiți cu nucă, cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel

După ce amestecăm toate ingredientele într-un vas până obținem o cocă de consindență ușor de modelat, nu prea moale. Dacă este necesar, se adaugă făină de grâu în timpul frîmântării aluatului până se obține un aluat bun. Trecem coca prin forma de biscuiți de la mașina de tocat și o tăiem pentru a avea biscuiți de cel mult 4 – 5 cm. Pe o tavă unsă, cu puțin ulei de semințe de floarea-soarelui, vom aranja biscuiții pentru operațiunea de coacere, care nu va dura mai mult de 20 de minute, după ce am încălzit cuptorul timp de 10 minute înainte de a pune la copt tava cu biscuiții cu nucă, cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel. Ușor rumeniți și puțin crocanți, biscuiții cu nucă și cu aromă de lavandă, de trandafir și de mușețel sunt excelenți.

Pot fi serviți ca atare sau cu ceai de fructe de pădure, de căpșuni sau de tei (la cină).

 

3. Biscuiți cu stafide și cu semințe

Delicioși și dietetici biscuiții cu stafide și cu semințe au fost mereu apreciați. Din aluatul de biscuiți cu stafide și cu semințe se pot face și fursecuri sau cornulețe, singura diferență dintre cele două delicatese culinare fiind forma.

Biscuiți cu stafide și semințe

Ingrediente pentru biscuiții cu stafide și cu semințe

  • 400 g de făină,
  • 250 g de ulei de floarea -soarelui (se poate folosi și de migdale sau de măsline),
  • 150 g de curmale blendărite împreună cu 150 ml de lapte de soia sau apă călduță,
  • 150 g de stafide aurii sau brune lăsate la muiat într-un vas cu apă timp de 2 ore,
  • 50 g mix de semințe,
  • 1 pachet de drojdie uscată,
  • 1 pachet de zahăr vanilat.

Modul de preparare pentru biscuiții cu stafide și cu semințe

Se amestecă bine toate ingredientele. Aluatul se lasă să stea la crescut pentru 25 – 30 minute. Apoi se întinde cu sucitorul și se formează biscuiți cu stafide cu formele, pe care le dorim: dreptunghiulare, rotunde, pătrate, semilune, inimioare, ursuleți, etc.

Se aranjează pe foaia de copt de pe tava de cuptor, se presară cu semințe și se pun la copt circa 15 minute la temperatura de 180 º. Sunt foarte buni ca atare sau cu o cană de ceai sau lapte.

 

4. Biscuiți cu mix de semințe și de fructe exotice

Mix-ul de semințe este deseori utilizat pentru îmbogățirea preparatelor din aluat. Biscuiții cu mix de semințe sunt foarte hrănitori. Vă invit să parcurgeți rețeta bunicii de biscuiți cu semințe și cu fructe exotice, rețetă ușor de gătit și eficientă ca timp de pregătire.

Biscuiți cu semințe

Ingrediente pentru biscuiții cu mix de semințe și de fructe exotice

  • 2 căni de făină,
  • 150 g de ulei,
  • 250 g de mix de fructe exotice,
  • 150 g de mix de semințe,
  • 2 banane coapte bine,
  • 150 ml lapte de soia,
  • un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare al biscuiților cu mix de semințe și de fructe exotice

Se blendăresc bananele cu laptele de soia și treptat se adaugă restul de ingrediente. Se formează apoi forme diferite de biscuți și se aranjeză într-o tavă pentru copt. Când tava este plină cu formele de biscuiți, se pune în cuptor și biscuiții se coc timp de 30 de minute la foc potrivit.

Biscuiții cu mix de semințe și cu fructe exotice sunt exelenți pentru copii. Încercați și veți vedea!

 

5. Biscuiți tradiționali cu nucă și cu stafide

Mai buni decât se poate închipui, biscuiții tradiționali cu nucă și cu stafide sunt preferați mai ales cu ocazia sărbătorilor poporului român. Bunicii ne pregăteau astfel de biscuiți cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de primăvară sau când se adunau toți ai casei pentru nunți sau botezuri…

Bucuria era mare și toată lumea era mulțumită.

Ingeredientele pentru biscuiții cu nucă și stafide sunt aceleași ca și la biscuiții cu stafide, doar că au un ingredient în plus, anume: nuca mărunțită. Sunt foarte buni chiar și dacă în loc de stafide se preferă merișoare uscate sau bucățele de papaya, de caise uscate ori prune uscate.

Vă dorim tuturor sănătate multă!