Balonul cu luminițe și farfuria cu fructe – istorioară pentru copii

0 Comentează
Share:

Vă salut, dragi copii! Vouă vă plac istorioarele adevărate? Bine, astăzi am să vă scriu o istorioară reală care s-a petrecut în viața unei fetițe de doar 4 anișori, ce se numea Violeta.

Fetița Violeta era o copilă cuminte și bună, care la doar 4 anișori ai ei mergea la bunici ș îi ajuta la hrănitul găinușelor dându-le semințe și boabe de porumb, iar căprițelor obișnuia să le arunce cu mânuța ei mică, iarbă și grăunțe.

Dar cel mai mult Violetei îi plăcea să pună fructe pe o farfurioară și să le ofere celor ai casei. Mama fetiței a știut să aprecieze hărnicia micuței Violeta și i-a cumpărat un balon cu luminițe pe care i l-a oferit după o săptămână de concurs cu fructe, într-o seară după ce i-a citit din Cartea Sfântă – Biblia, despre învierea fetiței lui Iair și după ce i-a spus că o iubește și că-și dorește ca ea să se bucure de sănătate multă și că fructele pe care ea le oferă celor ai casei îi ajută cu vitamine și este bine ca și ea să se hrănească cu ele.

Violeta o asculta pe mama ei cu multă atenție, iar aceasta a continuat să-i spună că i-a pregătit un cadou și că avea să-l primească și să se bucure de el, dacă va mânca și ea fructe și dacă va continua să fie bună cu cei din jurul ei.

Balonul cu luminițe și farfurioara cu fructe - istorioară pentru copii

Micuței Violeta îi plăcea ideea de a primi un cadou, dar cu mâncatul de fructe și de legume era tare certată, căci ei îi plăceau mult dulciurile!!!

A încercat în ziua următoare când le-a oferit celor din familie câte un măr, să mănânce și ea unul, dar nu l-a consumat până la capăt și privind cotoarele rămase de la ceilalți i-a venit o idee, că și ea putea avea un cotor de măr și mai mic decât toate celelalte, așa că nu s-a lăsat până ce nu a ajuns să vadă ce ascundea cotorul de măr. Mama ei îi arătase cum arăta un sâmbure de mango, iar acum a putut vedea ceva ce nu mai văzuse!!!

Și-a căutat mama și i-a arătat cotorul ei de măr, din care se zăreau niște părticele mici maron închis.

Mama bucuroasă a scos semințele acelea de măr le-a plantat într-un ghiveci și le-a udat bine, apoi și-a încurajat fetița să aibă grijă ca și în următoarele zile din săptămână să-i mai arate un cotor de măr pentru a scoate semințele din el.

La sfârșitul săptămânii mama Violetei a anunțat pe cei din casă că avea să ofere un cadou celui care mâncase cele mai multe mere, așadar Violeta a primit un balon cu luminițe drept recompensă pentru că merele pe care ea le consumase pentru a le lua semințele fuseseră mai multe decât toate celelalte consumate de cei ai casei.

Balonul cu luminițe și farfuria cu fructe - istorioară pentru copiiBucuria micuței Violeta a fost nespus de mare și toți și-au propus să aibă grija la fel făcuse și fetița Violeta, să mănânce mai multe fructe, dar să le planteze și sâmburi sau semințele, pentru ca să se poată avea și mai multe roade și să fie mai frumoși și mai sănătoși.