Ardei umplut cu brânză și rozmarin
Bună ziua! Este astăzi o zi frumoasă de toamnă în care scriu o rețetă de ardei umplut cu brânză și cu rozmarin, foarte rapidă – maximum 15 minute de preparare.
Verde, galben sau roșu, dar și violet, portocaliu sau galben pal, ardeii sunt adesea folosiți pentru a îmbunătăți un anumit fel de mâncare (zacusca, tocănițele, salatele și altele), iar ca legumă principală îl întâlnim în rețeta de ardei umpluți.
Ardeiul este bogat și în compuși fenolici și fibre, toți nutrienții care sunt benefici pentru sănătate. Originar din America Centrală, ardeiul se spune că este una dintre primele legume cultivate și consumate de populațiile locale.
Ingrediente pentru ardeiul cu brânză și rozmarin
- ardei capia roșu proaspăt (câte bucăți dorim)
- cremă de brânză de vaci sau de oaie sau vegetariană din soia
- câteva rămurele proaspete de rozmarin sau de mărar (după preferință)
Mod de preparare pentru ardeiul cu brânză și rozmarin
Se spală ardeiul roșu capia, se scot semințele, apoi se umple cu o cremă fină de brânză cu adaos de rozmarin sau de mărar tăiat mărunt.
Ardeii au un conținut sărac în calorii și sunt recomandați în dieta celor care suferă de diabet, așadar o cană de suc de roșii în care a fost blendărit un ardei roșu va fi nu doar hrănitor, ci și sănătos pentru fiecare dintre noi și într-o proporție mai mare pentru aceea dintre noi care se luptă cu probleme de diabet, este o recomandare a medicului George D. Pamplona-Roger precizată în cartea Sănătate prin alimentație.
Ardeiul umplut cu brânză și rozmarin este grozav de bun ca aperitiv!
Încercați și vedeți!
Poftă bună!
Comentarii