Apa – 5 beneficii ale consumului de apă

0 Comentează
Share:

Salutare! Vom aduce astăzi în prim plan beneficiile consumului de apă și vom începe prin a ne lua timp pentru a simți pe propria piele cât de benefică este o baie răcoroasă pe timp de vara. Dumnezeu, care a creat minunata apă, știa cât de necesară este apa pentru pământeni. Apa este vitală pentru oameni, fără ea nu ar putea exista viața, oricât de mult am dori să o înlocuim cu sucuri de arome de fructe sau cu mult consumata cola, cu băuturi alcoolice sau cu diverse sortimente de cafea; viața fără apă (H2O – formula chimică) nu este posibilă.

Iată și imaginile cu desenele despre apă, pe cât de haioase pe atât de inspiratoare, din acest articol sunt lucrate cu profesionalism. Mulțumim Anastasiei pentru imagini!

Apa - 5 beneficii ale consumului de apa

Apa - 5 Beneficii ale consumului de apă

Apa - 5 beneficii ale consumului de apă1. Apa hidratează organismul! Omul are nevoie de apă (2 litri de apă pe zi este recomandat să fie consumați) pentru menținerea sănătății rinichilor, a digestiei și nu numai. Ca și pământul crăpat și uscat așa ajunge și omul care nu se îngrijește să bea apă suficientă (cu atât mai necesară pe timp de vară). Deshidratarea corpului este evidentă când există următoarele stări: sete, amețeală, slăbiciune, durere de cap, crape musculare, etc.

2. Apa menține sănătatea dentară! Uscăciunea gurii favorizează înmulțirea bacteriilor și implicit duce la probleme dentare. Spălarea dinților cu apă cu argilă este benefică pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute ale cavității bucale, iar hidratarea organismului cu apă și argilă ajută la eliminarea toxinelor din întregul organism.

3. Apa dă prospețime și frumusețe pielii! Pielea se zbârcește și se ridează de cauza unui consum insuficient de apă pe timp de vară sau în sezonul mai rece. Mențineți tonusul cu un pahar de apă, fie el și cu aromă de fructe și te vei bucura de o piele frumoasă.

4. Apa te scapă de amețeli și de dureri de cap! Amețeala și durerile de cap dispar cât ai clipi din ochi dacă, în loc de un pahar de rachiu, se vrea consumul unui pahar răcoritor de apă de izvor. Temperatura ridicată din timpul verii face ca deseori să fim amețiți și să avem dureri de cap, dar dacă bem apă ne vom hidrata bine și temperatura corporală se va echilibra.

5. Apa te ajută să nu te îngrași! Fii dispus să te menții în formă cu un pahar de apă curată! Consumul de apă reduce pofta de mâncare și elimină toxinele și grăsimile din organism, așadar renunțați la curele costisitoare de slăbire și recurgeți la metodele simple, eficiente și benefice ale unui consum regulat de 1, 5 l de apa pe zi.

Multă sănătate!