Animalele pădurii și hrana lor - activitate educativă

0 Comentează
Share:

Vă salut, dragi copilași! Voi știți care sunt animalele sălbatice și ce mănâncă ele? Subiectul de astăzi este unul cât se poate de îndrăgit de mulți dintre voi și anume: “Animalele sălbatice și hrana lor”.

În cadrul activității de astăzi veți avea de făcut din hârtie diverse animale care trăiesc în pădure și asta le face să fie sălbatice!

Apoi vom discuta despre ce mănâncă fiecare animal sălbatic pe care voi ați reușit să-l faceți.

Iată aici avem un iepuraș din hârtie pe care l-a făcut fetița mea și cu morcoviorul după el.

Animale sălbatice și hrana lor

Da, iepurelui îi plac morcovii, iar veveriței îi place să-și facă provizii de nuci.

Ce alte animale sălbatice mai cunoașteți? Veți spune poate că multe animale sunt carnivore, precum: leul, hiena, tigrul și altele; dar ceea ce este foarte important de știut este că ele nu au fost așa la originea lor, ba ni se spune într-o carte specială (Cartea Cărților - Biblia) că și leul și boul pășteau iarbă în grădina Eden, înainte ca prima pereche de oameni să mănânce din fructul pomului interzis (pomul cunoștinței binelui și răului).

Materiale necesare pentru activitatea “Animalele pădurii și hrana lor”

Veverița și nucile

Pentru realizarea tematicii de astăzi sunt necesare următoarele:

  • coli de hârtie,

  • foarfece,

  • lipici,

  • culori,

  • role din hârtie cartonată,

  • carioci,

  • un platou cu legume și un coș cu fructe din care copilașii vor putea să-și ia la sfârșitul activității ce fruct vor dori.

Aici avem și un arici din hârtie cartonată care duce pe țepii lui o frăguță și poate că cineva vrea să deseneze o maimuțică care să ia o banană din bananierul deja realizat.

Arici cu frăguța-n spateFelicitări pentru toate animalele sălbatice realizate astăzi, micuța mea!

Vă dorim reușită mai departe celor care vă gândiți să petreceți o oră cu cei mici, descoperindu-le cât mai multe informații utile din lumea animalelor sălbatice și implicit despre hrana lor.