Alimentează-te sănătos cu fructe și cu legume!
O viață avem de trăit și ea merită trăită frumos și sănătos cu mișcare, alimentație bogată în fructe, nuci și legume, cu odihnă, hidratare cu apă și sucuri naturale. Dragi cititori ai acestui blog vă salut cu drag și vă invit să alegeți ceea ce este bine, căci alegerile pe care le facem în fiecare zi sunt cele care fac diferența în plan fizic și nu numai…
Astăzi te invit dragă cititor să faci un mic exercițiu de memorie să să notezi ce anume ai consumat astăzi, dar ieri sau alalteieri și vei constata cu surprindere că timpul pe care ți l-ai acordat pentru hrănire a fost limitat sau gama de alimente sănătoase nu a fost una variată …
Știu asta pentru că adesea se întâmplă să bem în grabă o cafea și să fugim în mașină pentru a ajunge la birou, la școală sau la atelierul de lucru și așa mai departe.
Dar STOP!!!
E timpul pentru o schimbare în programul de fiecare zi și pentru asta vă invit să vedeți ce salate de crudități nu ați mai mâncat de multă vreme sau ce mâncărică din leguminoase nu ați încercat. Iată în imaginea de mai sus este o salată cu morcov și bucăți de ardei roșu, iar mai jos este o salată de sfeclă roșie cu miez de nucă; salate făcute de Speranța Cebanu. Mulțumim Speranța pentru frumoasele și gustoasele salate pe care ni le-ai prezentat prin fotografiere!
Iată în continuare cele mai citite 10 salate pentru detoxifierea organismului, dar și cele mai lecturate articole despre beneficiile consumului de hrișcă, de migdale, de prune, de smochine sau de caju. Nu putem ignora importanța nutritivă a cartofului, a morcovului, a cepei și al rădăcinoaselor, însă fără hidratare folosind argiloterapia sau curele cu sucuri și apa curată vom arata ca mașina fără combustibil…
Vă mai scriu un secret că sănătatea se păstrează respectând chimia propriei noastre persoane, așadar merită ca după o zi de muncă grea să ne luăm timp pentru odihnă și detoxifiere și ce-ar fi să încercăm o rețetă nouă de salată de fructe, o cură cu sucuri pe care nu le-am băut niciodată sau o ceașcă de ceai de fructe de pădure... Dacă te gândești la o rețetă nouă de mâncărică de legume cu cimbru, usturoi sau cu busuioc, nu uita că aceasta este bine de consumat doar dimineața sau la prânz, iar la cină este recomandat ca să mâcăm puțin pentru a ne putea odihni bine.
Te invit să citiți și articolele:
Actualizat la: 18.03.2020
Comentarii