Activităţi educative cu fructe, legume şi seminţe – terapie pentru sănătate

0 Comentează
Share:

Cu această ocazie vreau să vă arăt frumoasele opere realizate de copii, dar şi de adulţi pe o tematică stabilită înainte de începerea concursului de creaţie, anume: Terapie pentru sănătate – creaţie cu fructe, legume şi seminţe. Activităţile de creaţie au avut loc anul trecut şi au fost realizate de copii şi adulţi.

Materiale puse la dispoziţie pentru copiilaşi: coli de hârtie, creioane de colorat, fructe, seminţe, etc.

Zâmbăreț din seminte și cerealeVoi începe prin a vă arăta „zâmbăreţul din boabe de porumb”, care ne îndeamnă pe toţi să fim mereu veseli. Acest decor a fost realizat de tineri şi au fost folosite: boabe de porumb, seminţe de floarea soarelui, un ardei roşu pentru nas, nuci pentru guriţă, iar pentru ochi: două prune afumate şi două boabe de fasole.

Iată şi „mânuţa cu fistic”, realizată de fetiţa mea – la vârsta de 3 anişori. Design-ul, pentru acest joc de creaţie, se poate realiza şi cu seminţe ( in, susan, mac, etc.), cu boabe de linte, năut, fasole sau cu fructe (măceşe, curmale, coacăze, etc.).

Mânuţă cu fistic

Un design decorativ cu legume (ceapă, ardei, vinete, etc.) şi fructe (mere, dovleac, etc.) realizat de tineri, pe care l-am numit „Recunoştinţă lui Dumnezeu pentru belşug”.

 

MustBucuria reuşitei i-a animat pe toţi şi aprecierea frumosului creat de cei prezenţi a făcut ca toţi să fie mulţumiţi.

Încercaţi şi voi! Este molipsitor spiritul creator...