8 rețete de tăieței - Produse de patiserie gătite

0 Comentează
Share:

Produse de patiserie pot fi gătite prin fierbere sau pot fi coapte (exemplu: clătitele, plăcințile și altele). Astăzi voi aduce în prim plan 8 rețete de produse de patiserise gătite (exemplu: tăieței, colțunași și alte delicatese culinare pregătite prin fierbere în apă).

8 rețete de tăieței - Produse de patiserie gătite

1. Tăiței de griș

1/4 kg paste sau spaghete, 5 linguri griș, puțin ulei, puțină sare. Gătiți pastele în apă fierbinte cu sare până se înmoaie și se strecoară. Rumeniți 3 linguri de griș în ulei fierbinte, amestecând constant. Se adaugă pastele și se amestecă cu 200 ml de apă până când apa s-a evaporat. Rezultatul obținut sunt tăiței de griș. Adăugați zahăr sau gem fin.

2. Tăiței de brânză

Aluat de paste de ou, 200 g brânză rasă, 500 g unt sau ulei, putină sare. Pastele tăiate în fâșii înguste se fierb în apă sărată până se înmoaie, se strecoară și se strecoară cu puțină apă rece și se presară cu puțină apă rece. Apoi adăugați unt topit sau ulei și presărați brânză rasă.

A se vedea și rețeta: Tăieței de casă

3. Tăiței de varză

Aluat de paste cu 1 ou, salată de varză aburită de 1/2 varză mică, puțin ulei, sare și piper. Tăițeii se pun în apă clocotită și se fierb la foc mic până se înmoaie, se strecoară și se stinge cu puțină apă rece. Întoarceți subțire în ulei fierbinte și amestecați cu salata de varză aburită și piperată. Puteți turna puțină cremă peste ea înainte de a fi consumată.

4. Tăiței de nuci cu semințe de mac

Aluat de paste de 1 ou, 500 g unt, 100 g zahăr, 150 g semințe de mac sau 150 g nuci rase. Pastele fierte moi, stinse cu apă rece, se aruncă în unt fierbinte, se amestecă în semințe de mac zdrobite și zahăr și se lasă la fiert acoperite la foc mic timp de câteva minute. Nucile rase și zahărul pot fi, de asemenea, presărate pe pastele transformate în unt. Îl servești cald, îngrămădit pe un castron.

8 rețete de tăieței - Produse de patiserie gătite

5. Tăieței aurii

Aluat de paste de 2 ouă, puțină sare și pesmet cu ulei. Umplutură și glazură: 4 ouă, puțină sare și piper, 1/4 kg ciuperca găină tocată, 300 ml smântână. Tăiați aluatul de paste în fâșii largi de deget, lăsați-l să se usuce și gătiți în apă clocotită până se înmoaie. Clătiți într-o strecurătoare de paste cu apă rece, strecurați și întoarceți în ulei. Tapetați un vas de copt uns cu pesmet. Un strat de paste, 100 ml smântână, 3 gălbenușuri, albușuri bătute, piper și sare, un alt strat de paste, cealaltă parte a umpluturii și în final paste. Bateți 1 ou, amestecați cu 200 ml de smântână și turnați-l peste găluștele de ciuperca găină. Coaceți într-un cuptor fierbinte până se rumenesc deschis. Se servește cu compot.

6. Prune – găluște (sau cireșe – găluște)

Aluat de cartofi: 400 g de cartofi, 200 g de unt, 100 g de făină, 25 g de griș, 1 gălbenuș de ou, 1 vârf de sare. Se fierb cartofii spălați în apă sărată până se înmoaie. Curățați și apăsați prin scărcătorul de cartofi cât este încă cald. Procesați amestecul complet răcit cu celelalte ingrediente într-un aluat și lăsați-l să se odihnească timp de o oră.

Fructele fără sâmburi (prune, caise, caise sau cireșe) sunt învelite în acest aluat cu un cub de zahăr în loc de miez. Puneți găluștele în apă clocotită generoasă, doar ușor sărată și lăsați-le să fiarbă aproximativ 10 minute. Pentru a determina dacă aluatul are consistența potrivită, gătiți o găluște de testare. Dacă este prea moale, adăugați puțin unt. În 5 g de unt topit sau în ulei fierbinte 2 linguri. Prăjiți pesmetul până se rumenesc. Agitați găluștele cu o lingură cu fante până când toate găluștele sunt acoperite uniform cu firimituri. Se servește presărat cu scorțișoară și zahăr.

A se vedea și rețeta: Colțunași  cu brânză și alte specialități

7. Portofele din aluat umplute cu gem

Aluat de cartofi, 5 g unt sau ulei, gem de prune fierte groase pentru umplutură. Lapte de ou: 4 ml lapte, 3 gălbenușuri, 30 g zahăr, 1 p. zahăr vanilat. Întindeți aluatul de cartofi pe o placă de copt cu făină cu spatele cuțitului până se îngroașă. Împărțiți în 10 până la 12 dreptunghiuri. Pe fiecare 1 albastru. Așezați gemul într-un recipient suficient de mare. Periați cu unt topit sau ulei. Coaceți într-un cuptor preîncălzit timp de 15 minute, apoi ungeți cu lapte de ou bătut și coaceți în 30 de minute. Sau: aluat de paste, 1 albuș de ou, puțină sare, 5 g unt, 2 linguri pesmet, gem de prune fiert pastă groasă.

Întindeți aluatul de paste pe o placă de copt cu făină până la grosimea unui cuțit. Ungeți jumătate din aluatul de paste cu albușuri. Adăugați gem la intervale regulate. Îndoiți a doua jumătate a aluatului peste ea și apăsați ferm. Folosiți roata de patiserie pentru a cicla pătratele alungite. Gătiți aceste portofele din aluat umplute cu gem în apă clocotită cu sare până se înmoaie. Se strecoară și se trec prin pesmet prăjit.

8. Tăieței litere

Aluat de cartofi, puțină sare, 10 ml ulei, 3 linguri pesmet. Împărțiți aluatul pe o placă de copt nivelată și rulați-l în bețișoare. Tăiați în bucăți mici de dimensiuni egale și formați-le în tăiței litere cu mâinile înfăinate. Gatiti in apa clocotita cu sare timp de aproximativ 10 minute. Se strecoară și se termină în pesmet prăjit cu semințe. Agitați caserola până când toți tăieței litere sunt acoperiți cu firimituri de pesmet prăjit cu semințe. Se servește cu gem și zahăr.

Mult succes la preparat de tăieței de casă și multă sănătate!