7 idei pentru sporirea consumului de fructe și legume la copii

0 Comentează
Share:
Știm cu toți că alimentația sănătoasă bazată pe cosumul de fructe și legume este vitală pentru sănătate. Este foarte cunoscut faptul că marea majoritate a copiilor mănâncă mai mult dulciuri decât fructe sau legume.
Fructe pe platou

Ce se poate face?

Comunicarea inteligentă joacă cu siguranță un rol important, dar și observarea și analzarea deprinderilor culinare. Apoi creativitatea în arta culinară împletită cu joaca împreună cu cei mici, chiar antrenându-i să participe activ la îndeletnicirile gospodărești; toate acestea sunt esențiale.

 

7 idei pentru o alimentație bazată pe consumul de fructe și legume la copii

 

1. Hai să oferim copiilor fructe și nu dulciuri între mesele principale din timpul zilei.

Ideal este să le avem fructele și legumele proaspăt culese chiar din grădină. Copii se vor obișnui astfel să mănânce sănătos. Obișnuința de a lectura împreună cu cei mici despre beneficiile consumului de fructe și de legume poate fi de folos...

Mere din livadă

2. Să grădinărim împreună cu cei mici!

Este bucurie mare pentru copilași să participe activ la plantarea unui pom fructifer sau la cules de fructe, de nuci sau de legume.

Varză

3. Decorațiunile cu fructe și cu legume sunt excelente pentru ocazile de sărbătore din familie!

Să facem un obicei frumos de sa serba fiecare zi de naștere al celor dragi cu: mâncăruri și deserturi delicioase (salate de fructe, tort de înghețată cu fructe ori biscuiți cu nuci și sarmale cu migdale) sau decorați cu fructe micul dejun cu cereale, pe care apoi să-l mănânce cei mici cu plăcere.

Decoratiuni cu legume

4. Acadele din fructele preferate!

Încercați forme din fructe de culori diferite pentru a spori atractivitatea, căci astfel feți ajunge să descoperiți care sunt fructele pe care copilași dumneavoastră vor să le deguste.

Acadele de fructe

5. Frigăruile din fructe sau din legume sunt excelente la picnic, când dorim să-i bucurăm pe cei dragi cu bunătăți.

Ieșirile în natură sunt mai frumoase când avem cu noi  cuvinte plăcute și câteva alimente pregătite:  chifteluțe gustoase din legume și spanac, roșii, felii de ardei și măsline, etc.

Frigărui din fructe

6. Tort din clătite cu fructe sau cu legume pentru încântarea tuturor!

Vă plac clătitele cu fructe sau cu legume? La francezi clătitele sunt foarte apreciate, așa cum sunt spaghetele la italieni și sarmalele la români!!! Moldovenii și rușii fac din clătitele cu fructe un tort care poartă numele "Cușma lui Guguță", dar cel din imaginea de mai jos este un tort de clătite cu ananas, dulceață de prune, semințe și nuci.
 
Tort de clătite cu ananas

7. Un pahar de suc natural din fructe poate înlocui  porția de fructe din cursul zilei!

Sănătatea este cel mai de preț dar, care nu trebuie irosit. Cele mai bune sucuri sunt cele din fructe sau din legume, proaspăt preparate.

Vezi și articolele: