5 Supe dulci din fructe
Supele dulci sunt preparate din fructe de pădure și fructe proaspete sau chiar și uscate. Se folosesc tăiței sau orez pre-fiert. Supele dulci se servesc calde și reci. Fursecurile uscate, pandișpan sau cupcake se servesc separat.
1. Supă de cireșe cu orez
Cireșele sunt sortate, spălate și fără sâmburi. Semințele se toarnă cu apă fierbinte, se adaugă zahăr sau miere (doar când compoziția s-a răcit se poate adăuga miere), se dă în clocot și apoi se filtrează. Se toarnă orezul în zeama de la fiertura de cireșe, se aduce la fierbere și se fierbe scăzut timp de 30 de minute. Adăugați cireșe fără sâmburi cu 5 minute înainte de sfârșitul gătitului.
Ingrediente pentru supa dulce de cireșe
Pentru 300 g de cireșe
1/2 – 3/4 cană de orez
aproximativ 2 litri de apă.
2. Piure de supă de cireșe
Cireșele sunt sortate, spălate, fără sâmburi, stropite cu apă clocotită și apoi frecate într-o sită. Adăugați apă peste compoziția din cireșe și fierbeți clocotit, apoi filtrați. Se adaugă pudră de scorțișoară sau scorțișoară măcinată și după răcire se îndulcește cu zahăr brun sau cu miere și se poate adaugă și puțin iaurt proaspăt aromat cu scorțișoară. Se obține un piure de cireșe delicios.
Ingrediente pentru piure de supă de cireșe
Pentru 500 g de cireșe: apa 1,8 l, amidon de cartofi – 2 linguri, 1/2 lingură de scorțișoară și miere sau zahăr brun pentru îndulcire
3. Supă de mere
Merele se sortează, se spală, se taie cubulețe, după ce li se scoate partea de semințe. Se un merele tocate într-o cratiță, adaugă apă, pune la foc moderat și fierbe până se înmoaie.
Amidonul din cartofi se diluează într-o cantitate mică de apă, se toarnă într-o cratiță cu mere, se adaugă smântână în bolurile cu supă.
Pentru 700g de mere: 1,8 litri de apă, 2-3 linguri de amidon de cartof, 1 cană de zahăr, scorțișoară după gust, 1/2 cană de smântână.
4. Piure de supă din fructe de pădure proaspete
Fructele de pădure proaspete (frăguțe, zmeură, struguri, merișoare și altele) se pun pe o sită sau o strecurătoare cu găuri mici și se șterg. Se adaugă zahăr în apa clocotită, se amestecă, se filtrează, se răcește și se amestecă cu piureul de fructe de pădure. Se servește rece.
Când serviți, adăugați smântână în bolurile cu supă. Crutoanele de pâine uscată se servesc separat.
Ingrediente pentru supa din fructe de pădure proaspete
Pentru 500 g de fructe de pădure se folosește o jumătate de cană de zahăr, 1 litru și jumătate apă, 100 g pesmet, o jumătate cană de smântână.
5. Supă de afine și mere
Se sortează afinele și se spală și se pun într-o cratiță la fiert în apă și se acoperă cu un capac. După 10 minute se strecoară totul printr-o sită și se zdrobesc bine afinele fierte. În sucul obținut se pun la fiert cubulețe de măr fără semințe și în timpul fierberi se adaugă făină de cartofi și se amestecă continuu până compoziția se îngroașă și se omogenizează, apoi se oprește procesul de fierbere și se lasă la răcit.
Când serviți, adăugați smântână în bolurile cu supă.
Ingrediente pentru supa de afine și mere
Pentru 300 g de afine se adaugă 300 – 500 g mere, 1 cană zahăr, 1 lingură făină de cartofi, 1 litru și jumătate de apă și o jumătate de cană de smântână.
Comentarii