5 Salate de varză pekin cu semințe de chia, cu boabe de năut sau de fasole roșie

0 Comentează
Share:

Primăvara este cel mai bun moment pentru revitaminizarea organismului printr-o alimentație bogată în salate. Pentru a ne bucura de salate bune avem nevoie atât de legume proaspete (morcovi, sfeclă roșie, pătrunjel, varză, gulii, ridichii, etc.), ideal ar fi să le avem din propria cultură; cât și de câteva ustensile de bucătărie: castroane, cuțite, furculițe, linguri, răzuitoare, farfurii etc.

Salate cu varză pecchin și boabe de fasole roșieAstăzi vă voi scrie rețetele de salată cu varză pekin pe care le-a pregătit Speranța Cebanu, la Chișinău.

1. Salată cu varză pekin, ceapă verde și rucola

Salata cu varză pekin și ceapă verde este ușor de pregătit și foarte sănătoasă...

Salată de varză pecchin și rucola

Ingrediente pentru salata de varză pekin și ceapă verde

  • frunzele de la o salată pekin,

  • 250 – 300 g de rucola,

  • 3 – 4 fire de ceapă verde,

  • 1 avocado răzuit pe răzuitoarea mare,

  • sare după gust,

  • puțin ulei de semințe de floarea soarelui, de semințe de mac sau de susan.

Modul de preparare pentru salata de varză pekin, ceapă verde și rucola

Se spală frunzele de salată pekin, ceapa verde și frunzele de rucola, apoi se dau taie mărunt. Se adaugă avocadă răzuit, puțin ulei de semințe (după cum dorim: de semințe de floarea-soarelui, de mac, de susan sau de in) și se amestecă ingredientele, apoi se adaugă și sarea după gust. Salata de varză pecchin și ceapă verde este dietetică și poate fi consumată ca atare sau ca garnitură pentru mâncărurile din: cartofi, năut, fasole, linte, soia, orez, legume și carne.

 

2. Salată de varză pekin cu sfeclă roșie

Viu și frumos colorată, salata de varză pekin și sfeclă roșie este foarte apetisantă...

Salată de varză pechin și sfeclă roșie

Ingrediente pentru salata de varză pekin cu sfeclă roșie

  • frunzele de la o salată pekin,

  • 250 - 300 g sfeclă roșie curățată și dată pe răzuitoarea mare,

  • 2 – 3 morcovi potriviți, spălați bine și răzuiți mare,

  • 3 fire de ceapă verde,

  • sucul de la o jumătate de lămâie sau mai mult, după gust,

  • o legătură de pătrunjel,

  • 1 – 2 linguri de ulei de semințe de floarea-soarelui sau de măsline,

  • puțină sare, după gust.

Modul de preparare pentru salata de varză pekin cu sfeclă roșie

Se spală toate verdețurile și rădăcinoasele sau se dau prin răzătoare: prevalează varza, morcovii și sfecla roșie. Se adaugă pătrunjelul și celelate ingrediente și se amestecă puțin pentru ca toată salata de varză pekin cu sfeclă roșie să fie în întregime potrivit de sărată. Se servețte în boluri de salată sau pe aranjată pe farfurii alături de mâncarica de fasole bătută sau de pate de năut cuu ginseng și turmeric. Este delicioasă consumată și cu mâncărica de cartofi sau pilaf de orez cu legume.

 

3. Salată de varză pekin cu boabe de fasole roșie

Salata de varză pekin cu boabe de fasole roșie este excelentă, mai ales cât nu dispunem de timp prea mult pentru gătit...

Salată de varză pecchin și boabe de fasole roșie

Ingrediente pentru salata de varză pekin cu boabe de fasole roșie

  • frunzele de la o varză pekin,

  • o legătură de ceapă verde,

  • 2 - 3 roșii potrivite,

  • 200 g de boabe de fasole roșie fiartă (eu am folosit fasole roșie boabe, marca Bonduelle),

  • sare după gust,

  • 1-2 linguri de ulei de măsline sau de semințe de floarea-soarelui (și ulei de semințe de in sau de susan este foarte bun la salate, dacă doriți așa),

  • o legătură de pătrunjel verde.

Modul de preparare pentru salata de varză pekin de boabe de fasole roșie

Frunzele de varză pekin, ceapa verde și frunzele de pătrunjel, spălate bine și scurse de apă, se taie și se pun într-un bol mare. Adăugăm apoi toate celelalte ingrediente, amestecăm și degustăm. Dacă este potrivită de sare, salata de varză pecchin cu boabe de fasole roșie poate fi consumată ca atare sau ca și garnitură pentru fripturi și mâncăruri din orez, cartofi sau alte legume.

 

4. Salată de varză pekin cu semințe de chia

Foarte gustoasă și hrănitoare, salata de varză pekin cu semințe de chia este excalentă alături de cartofii natur.

Salata de varză pecchin și semințe de chia

Ingrediente pentru 6 – 8 porții de salată cu varză pekin și semințe de chia

  • Frunzele de la o varză pekin,

  • 250 g de roșii cherry,

  • o legătură de ceapă verde,

  • 100 g măsline fără sâmburi,

  • 1 cutie de ciuperci,

  • 50 g semințe de chia,

  • 3 – 4 linguri de fulgi de drojdie,

  • sare după gust,

  • 1 lingură de ulei de măsline.

Mod de preparare

  1. Se pun semințele de chia la înmuiat într-un vas cu apă de seara.

  2. Dimineață vom avea o compoziție gelatinoasă, iar dacă aceasta este prea densă vom mai adăuga puțină apă.

  3. Se spală varza pekin, roșiile și ceapa verde; iar după ce le vom tăia, le vom adăuga peste compoziția obținută din semințele de chia.

  4. Conținutul unei cutii de ciuperci îl trecem prin sită, apoi ciupercile le adăugăm peste legumele deja tocate.

  5. Vom adăuga și măslinele, fulgii de drojdie, puțin ulei de măsline și sare după gust.

  6. Amestecăm toate ingredientele și astfel salata cu semințe de chia este gata.

  7. Putem să servim salată de varză pecchin cu semințe de chia ca atare sau alături de preparate din: cartofi sau leguminoase (drob de soia, linte, mazăre galbenă, etc.).

 

5. Salată de varză pekin cu boabe de năut

Grozav de hrănitoare și bună este această salată de varză pekin cu boabe de năut. Pentru colorit mai apetisant, eu am făcut această salată și cu varză roșie. Este cu adevărat foarte bună!!!

Salata de varză pecchin cu boabe de năut

Ingrediente pentru salata de varză pekin cu boabe de năut

  • frunzele de la 1 - 2 verze pekin,

  • 240 g de boabe de năut sau conținutul unei cutii de 400 g de năut fiert,

  • 2 - 3 linguri de bulion de roșii sau o ceașcă de suc de roșii,

  • 1 lingură de ulei de măsline,

  • o legătură de pătrunjel verde,

  • o legătură de ceapă verde,

  • un vârf de linguriță de turmeric (Curcuma Longa),

  • sare după gust.

Modul de preparare al salatei de varză pekin cu boabe de năut

  1. Se spală frunzele de varză pekin și se taie fâșii subțiri sau se dă pe răzătoarea mare.

  2. Se fierb 240 g de boabe de năut sau puteți folosi boabele dintr-o cutie de năut fiert, pe care le-am lăsat să se scurgă prin sită.

  3. Se spală ceapa verde și pătrunjelul și se taie mărunt, apoi se adugă împreună cu cele 2 – 3 linguri de bulion de roșii, uleiul de măsline, pudra de turmeric (Curcuma Longa) și sarea după gust.

  4. Amestecați toate ingredientele și serviți salata cu boabe de năut ca atare sau alături de pilaf de orez brun, basmati sau integral cu morcovi.

 

Vă dorim multă sănătate cu salate de varză pekin!

Mai multe puteți vedea și 10 salate de primăvară - detoxifiere cu verdețuri și legume