5 Rețete - Bomboane cu fructe uscate și miere
De la simplele bomboane în formă de nuci umplute cu gemuri sau cu miere ori cu jeleuri din fructe, până la bomboanele din fructe trase în ciocolată cu lapte de migdale și miere, rețetarul cu bunătăți - moștenit din generații străbune și lăsat generațiilor următoare, se completează cu rețete proprii create pasiune. Astăzi am făcut o analiză atentă asupra a ceea ce am moștenit de bunicul – bucătarul casei și care pregătea pentru sărbătorile de Paște niște biscuiți buni cu miere și bomboane nuci umplute cu gem.
1. Bomboane cu nuci și miere
Ingrediente pentru bomboanele cu nuci și miere
-
15 – 20 miezuri de nucă mărunțite,
-
250 g făină de migdale,
-
150 g de caju,
-
200 g nucă de cocos răzuită,
-
150 g miere de salcâm sau polifloră.
Mod de preparare pentru bomboanele cu nuci și miere
Se râșnesc nucile și caju – ul, apoi se amestecă cu mierea și cu făina de migdale. Se adaugă nuca de cocos până compoziția devine consistentă. Se formează biluțe pe care le trecem prin nucă de cocos, care se aranjează frumos în cupe cupcakes pentru decorarea bomboanelor.
Vă doresc sărbători frumoase savurând bomboane cu nuci și miere!
2. Bomboane cu hrișcă, mei sau musli și miere
Ingrediente pentru bomboanele cu hrișcă, mei sau musli și miere
Fie că vom alege hrișca sau meiul ori musli cu fructe ca bază pentru bomboanele noastre, vom păstra următoarele cantități:
-
250 g de hrișcă fiartă în puțină apă (se poate dacă dorim și din mei fiert sau musli cu fructe, fiert în puțină apă),
-
100 g miere
-
250 g pudră de roșcove sau cacao
Mod de preparare pentru bomboanele cu hrișcă, mei sau musli și miere
Se formează biluțe din amestecul ingredientelor mai sus menționate și se tăvălesc prin pudră de roșcove sau cacao.
3. Bomboane din pesmet de biscuiți, de turtă dulce sau eugenii șji miere
Ingrediente pentru bomboanele din pesmet de biscuiți, de turtă dulce sau eugenii și miere
120 g miere (sau mai puțină, după preferință), 200 g de pesmet de turtă dulce (se poate și de biscuiți sau de eugenii), 50 g stafide, 150 g de nuci, 1 lingură de gem de fructe de pădure (afine, zmeură sau coacăze), 50 g de faină de migdale.
Mod de preparare pentru bomboanele din pesmet de biscuiți, de turtă dulce sau eugenii și miere
Se amestecă toate ingredientele și se omogenizează bine până se obține o compoziție ușor de modelat în formă de biluțe de bomboane pentru a le da prin pudră de roșcove sau de cacao.
4. Bomboane din fructe uscate și miere
Ingrediente pentru bomboane cu fructe uscate și miere
350 de fructe uscate se lasă în apă timp de 10 – 12 ore și apoi se dau prin mixer până se va avea o pastă fină,
100 – 150 g de miere,
250 g de cocos răzuit sau cacao.
Mod de preparare pentru bomboanele din fructe uscate și miere
Se prepară bomboane din ingredientele menționate, apoi dau prin pudră de cacao sau prin cocos răzuit.
5. Bomboane din făinuri de caju, de migdale și miere
Ingrediente penrtru bomboanele din făinuri de caju, de migdale și miere
400 g de făinuri de caju sau de migdale
150 g de miere
Mod de preparare pentru bomboanele din făinuri de caju, de migdale și miere
Se formează biluțe din amestecul de ingredientele mai sus menționate și se dau prin cocos răzuit.
Bomboanele în făinuri de caju, de migdale și miere sunt foarte hrănitoare și conțini nutrienți benefici pentru întărirea imunității organismului.
Comentarii