1. Sirop de ghimbir, miere și turmeric
Bun la gust și foarte sănătos! Este excelet remediu natural pentru a stimula organismul să lupte împotriva răcelilor și a gripei.
Ingrediente pentru siropul de ghimbir, miere și turmeric
50 g de ghimbir ras,
1 litru apă,
1 linguriță de turmeric pudră,
8 – 10 linguri de miere, după preferință.
Ustensile necesare:
Avem nevoie de o răzuitoare, un cuțit, o sită, o pâlnie și o sticlă de un litru, acestea ne vor fi de folos pentru a avea un sirop limpede și bun din ghimbir, miere și turmeric.
Se amestecă apa cu ghimbirul curățat, spălat și răzuit; aceste ingrediente se lasă 15 minute, apoi se trece lichidul prin sită.
Lichidul obținut se amestecă cu pudra de turmeric și cu miere.
Siropul de ghimbir, miere și turmeric se consumă în cursul unei zile, înainte cu o jumătate de oră de consumarea alimentelor care constituie meniul meselor principale ale zilei.
2. Salată cu boabe de fasole roșie și ghimbir
Ușor de pregătit și foarte benefică în orice moment al zilelor de iarnă, datorită proprietăților ghimbirului și ale frunzelor de ceapă verde, care au proprietați antibacteriene și ajută la întărirea sistemului imunitar prin combaterea virozelor respiratorii și nu numai. Cât despre semințele de dovleac este știut că sunt benefice pentru îndepărtarea paraziților intestinali.
Ingrediente pentru salata de fasole roșie și ghimbir
-
150 g de morcov curățat și tăiat bucățele,
-
100 g boabe de fasole roșie,
-
100 g ceapă verde spălată și tocată rondele fine,
-
30 g de ghimbir ras,
-
20 g de semințe de dovleac,
-
puțin ulei de măsline sau din semințe de in, circa o lingură,
-
un praf de sare, după gust.
Se amestecă toate ingredientele și se consumă ca atare sau cu puțin sos dulce de roșii și cu frunze proaspete de salată verde.
3. Salată cu hrean și maioneză vegetală
Salata cu hrean și maioneză vegetală se gătește foate repede și sunt necesare puține ingrediente, dar consumul acestea este benefic mai ales toamna și iarna când organismul are de îmfruntat vremea mai rece.
Ingrediente pentru salata cu hrean și maioneză vegetală
- 100 – 150 g de hrean curățat și răzuit mărunt,
- 250 g de maioneză vegetală.
Aceste ingrediente se amestecă într-un vas și salata obținută este o garnitură bună la mâncărurile din cartof, orez, fripturi, etc.
4. Lămâie și miere
Când ne luptăm cu durerea de gât în timpul răcelii sau a gripei, pe lângă băutul ceaiurilor călduțe, miere cu felii de lămâie proaspătă este un remediu bun și foarte uzual. Consumul de alimente bogate în vitamina C ( ardeiul roșu, citricele, etc.) este de bun augur, vezi articolul: Legume și fructe care conțin vitamina C.
5. Busuioc, ridiche neagră și miere – remediu excelent împotriva răcelii și a tusei
Dacă obişnuiam să-mi tratez răcelile sau gripa cu sucul de la o ridiche neagră îmbibată cu miere şi lăsată peste noapte, Anastasia a venit cu ceva inovativ adăugând şi frunze de busuioc, care dau o aromă deosebită; iar beneficiile acestui amestec de ingrediente nu s-au lăsat prea mult aşteptate, căci durerea de gât s-a diminuat evident.
Ingrediente şi modul de preparare a siropului antitusiv din busuioc, ridiche neagră şi miere
O ridiche neagră curăţată de coajă, spălată şi tăiată în 2 jumătăţi, pe care le scobim cu un cuţit, apoi le acoperim cu miere şi le lasăm în timpul nopţii pe o farfurie adâncă. Dimineaţă, vom observa că ridichia s-a umplut cu un suc dulce, care s-a scurs şi în farfurie. Tot ce ne-a rămas de făcut pentru a avea remediul Anastasiei pentru tuse este să spălăm 3 - 4 frunze proaspete de busuioc; le amestecăm cu mixerul în 150 ml apă, după care trecem prin strecurătoare lichidul obţinut şi-l amestecăm cu tot sucul de la ridichia umpută cu miere.
Amestecul de ridiche neagră, miere şi busuioc – siropul Anastasiei pentru tuse şi răceli – se bea dimineaţa cu 15 -20 de minute înainte de micul dejun şi seara înainte de a savura ceaiul de măceşe de la cină..
Ceaiul de măceşe este preferat de cei din casa mea, însă poate fi băut în caz de răceali şi ceai de cimbrişor sau ceai de soc (ajută la calmarea durerilor de gât).
Vă dorim multă sănătate!
Comentarii