27 de curiozități din lumea nucilor - partea a 2-a!

2 comentarii
Share:

Acesta este continuarea articolului precedent: 27 de curiozități din lumea nucilor!

 

Curiozități despre nucile obișnuite (românești)

18. Nucile obișnuite, cele care cresc din abundență în România, sunt niște fructe cu proprietăți cu totul deosebite, distingându-se dintre toate nucile prin conținutul cel mai ridicat de acizi grași esențiali omega-3.

nuci la pret avantajos

Omega-3 este una dintre marile descoperiri în materie de nutriție a ultimelor zeci de ani – practic toți nutriționiștii recomandând includerea unor surse bogate de omega-3 în dieta zilnică.

Dacă nucile macadamia sunt Rolls Royce-ul familiei de nuci, atunci nucile obișnuite se califică cu siguranță pentru premiul special de Cadillac!

19. Dacă aveți probleme cu somnul, atunci consumați puțin miez de nucă înainte de culcare. Miezul de nucă este bogat în melatonină, un hormon care te ajută să ai un somn bun și odihnitor. România se află în topul țărilor producătoare de miez de nucă.

Citește și... Nucile – beneficii și proprietăți

» Vezi oferta de NUCI

Curiozități despre nucile pecan

20. Ești în căutare după niște nuci care sunt în același timp și gustoase și foarte sănătoase pentru organismul tău, aducând multiple beneficii pentru sănătate? Încearcă nucile pecan!

Nucile pecan sunt considerate, dintre toate nucile, nuci pecanca având cele mai puternice capacități antioxidante. Aceste nuci sunt în mod special bogate în una din formele vitaminei E numită gama-tocoferol.

Studiile desfășurate la Universitatea din Loma Linda (ULL) au scos în evidență faptul că antioxidanții găsiți în mod natural în nucile pecan pot să-ți întărească inima, ajutându-te să reduci riscurile de îmbolnăvire.

Aceste studii au relevat că, după consumarea nucilor pecan, nivelele de gama-tocoferol din organism s-au dublat, iar colesterolul rău (LDL) din sânge s-a diminuat, chiar și cu 33%. Iată ce a afirmat Dr. Ella Haddad, cercetător la ULL:

”Testele noastre au arătat că consumul de nuci pecan crește cantitatea de antioxidanți sănătoși din organism. Acest efect protector este important pentru prevenirea dezvoltării diverselor boli, precum cancerul sau bolile de inimă.”

 

21. Statul Texas a adoptat nucul de pecan încă din 1919. De fapt, guvernatorul statului Texas James Hogg a cerut să i se planteze un nuc de pecan lângă mormântul său. Nucul brazilian poate să atingă înălțimi impresionante, nu însă și pentru nucul pecan, acesta din urmă putând să atingă înălțimi de până la 60 de metri. Câți doritori credeți că se pot găsi să urce într-un astfel de pom?!

Citește și... Nucile pecan - beneficii și utilizări

Curiozități despre caju

22. Consumul a doar 100 de grame de caju îți asigură 37% din necesarul zilnic de fier. În plus, caju este de ajutor pentru întărirea sistemulu imunitar și a celui cardiovascular.

caju la pret avantajosExperții recomandă consumul de caju pentru oamenii care suferă de psoriasis, anemie, depresie, tulburări la metabolism.

Citește și... Caju - 10 beneficii uimitoare pentru sănătate

Curiozități despre nuci la modul general

23. În conformitate cu studiu recent, nucile se află pe locul 6 în topul preferințelor celor care obișnuiesc să ronțăie câte o mică gustare în timp ce se uită la televizor, după cipsuri, ciocolată, fructe proaspete, sandwich și înghețată. Dacă oamenii ar fi un pic mai informați, ca să nu spun ceva mai inteligenți, atunci probabil că nucile ar avansa în acel top, până pe locul 2, imediat după fructele proaspete.

24. Israel este probabil țara care deține recordul în materie de consum de nuci și semințe. Conform unui studiu efectuat de American Journal of Allergy and Clinical Immunology 69% din copiii din Israel consumă în mod regulat nuci și semințe, comparativ cu doar 10% din britanici. Cum o fi stând însă lucrurile în România la acest capitol? În ce secol vom ajunge Israelul din urmă?!

25. Nucile fac casă bună cu salatele de legume. Cum se bucură mirele de mireasa sa în timpul nunții, tot așa se bucură și legumele atunci își dau întâlnire cu nucile și semințele în salată! Care este explicația?!

După cum probabil deja știți foarte bine, nucile și semințele (precum semințele de dovleac, semințele de floarea soarelui) sunt bogate în grăsimi. Or grăsimile sănătoase din nuci și semințe contribuie la creșterea absorbției vitaminelor liposolubile și a compușilor fitochimici sănătoși.

Atunci când servești nuci și semințe în timpul meselor, acizii grași conținuți în acestea măresc semnificativ gradul de absorbție a compușilor fitochimici și a micronutrienților care sprijină și întăresc sistemul imunitar. Iar dacă și ai nevoie de ceva pentru a fi sănătos, atunci acest lucru se numește un sistem imunitar care să funcționeze la potențialul său maxim.

Dă-i sistemului tău imunitar hrana de care are atâta nevoie și atunci acesta va fi prietenul tău pe viață!!! De exemplu, atunci când mănânci salată cu un sos făcut pe bază de semințe și nuci, absorbi mult mai multe carotenoide din legumele crude. Anumiți factor nutritivi se absorb chiar și de peste 10 ori mai mult.

26. În lume sunt cunoscute în total vreo 53 de feluri diferite de nuci. În România însă, pe lângă nucile obișnuite, sunt mai bine cunoscute doar 10 tipuri de nuci:

  1. nuci braziliene
  2. nuci pecan
  3. nuci macadamia
  4. nuci de cocos
  5. alune de pădure
  6. arahide
  7. fistic
  8. migdale
  9. caju
  10. castane.

27. Nu în ultimul rând, iată și cireașa de pe tort: consumul regulat de nuci – și te rog să pui accentul cât se poate de apăsat pe cuvântul ”regulat” – mărește speranța de viață, adăugând ani la umblarea ta pe acest pământ. Două studii de lungă durată desfășurate la Universitatea Harvard au adus vești încurajatoare pentru persoanele iubitoare de nuci.

"Am descoperit că oamenii care au mâncat nuci în fiecare zi au trăit o viață mai lungă și mai sanatoasă decât persoanele care nu au mâncat nuci", a declarat co-autorul studiului, Dr. Frank Hu, profesor de nutriție și epidemiologie la Școala de Sănătate Publică Harvard.

Aceastea însă nu sunt unicile studii care au ajuns la aceste concluzii. Citește mai mult însă despre aceasta accesând articolul Nucile – beneficii și proprietăți.

 

Înapoi la prima parte: 27 de curiozități din lumea nucilor!

 

Ți-au plăcut curiozitățile din lumea nucilor?! Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci te rog să nu ții informația doar pentru tine. Fă-o cunoscută și prietenilor tăi. Distribuie articolul în rețelele sociale, trimite link-ul articolului prin e-mail cunoscuților tăi. Lasă lumea să știe!!!

» Vezi oferta de NUCI

Bibliografie:

  1. 15 Super Interesting Facts About Nuts

  2. 9 Things You Didn’t Know About Macadamia Nuts

  3. Nuts, chestnuts, european, raw, peeled

  4. Health Benefits of Pecans—Antioxidants for Heart Health

  5. Some interesting facts about Nuts

  6. Why it’s time to get the Israeli nut habit

  7. Interesting facts about nuts

  8. Superimunitatea, dr. Joel Fuhrman, Editura Lifestyle Publishing, 2012

  9. Nuts, almonds

  10. How Many Different Types of Nuts are There?